Työkalutyypit

Työkalut tallennetaan Broker Site Manageriin työkalutyypeittäin. Esimerkiksi autoille voidaan luoda oma työkalutyyppinsä. Työkalutyypit jaetaan lisäksi alityyppeihin. Esimerkiksi autot voidaan jakaa henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin.

Työkalutyypin asetuksissa määritellään, mitä kenttiä työkalutyypillä on eli mitä tietoja työkaluun voidaan tallentaa. Esimerkiksi auton tietoihin voitaisiin tallentaa sen polttoaineen tyyppi tai seuraava katsastuspäivä.

Voit hallita yrityksesi työkalutyyppejä, jos sinulla on käyttöoikeus työkalutyyppien hallintaan.

Työkalutyypin luominen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Työkalutyypit-rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Napsauta työkalutyyppien listan alla plusmerkkiä Plusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Kirjoita työkalutyypin nimi Name-kenttään ja mahdollinen koodi Code-kenttään, ja napsauta sitten valintamerkkiä Valintamerkki.

Luomisen jälkeen lisää työkalutyypille alityypit, kentät ja kuvake.

Työkalutyypin alityyppien luominen

Työkalun alityypit luodaan Valinta-tyyppisen kentän avulla, jolle annetaan parametri resource. Kentistä voit lukea lisää alempaa.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Työkalutyypit-rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Napsauta haluamasi työkalutyypin rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Napsauta ilmestyneessä listassa plusmerkkiä Plusmerkki.

5. Kirjoita ilmestyneeseen tekstikenttään esimerkiksi Alityyppi. Voit korvata Alityypin myös omaan käyttötapaukseesi paremmin sopivalla tekstillä. Teksti tulee näkyviin työkalun sivulle sen luettelon viereen, josta työkalun alityyppi valitaan.

6. Varmista, että tekstikentän vieressä olevasta luettelosta on valittu Valinta.

7. Napsauta valintamerkkiä Valintamerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Napsauta alityypin rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle ja lisää sitten tarvittavat alityypit seuraavasti.

• Napsauta ilmestyneessä listassa plusmerkkiä Plusmerkki.

• Kirjoita vasemmanpuoleiseen tekstikenttään alityypin nimi, esimerkiksi Kuorma-auto.

• Kirjoita oikeanpuoleiseen tekstikenttään alityypin koodi. Se näkyy Broker Estimaten nimikerekisterissä alityypin kansion koodina.

• Tallenna alityyppi napsauttamalla valintamerkkiä Valintamerkki.

9. Kun olet lisännyt tarvittavat alityypit, päivitä sivu ja laajenna työkalutyypin tiedot napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

10. Napsauta alityypin rivillä Param, kirjoita ilmestyneeseen kenttään resource ja napsauta sitten valintamerkkiä Valintamerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Kentän lisääminen työkalutyyppiin

Työkalutyypin kenttiin tallennetaan työkalutyyppikohtaisia tietoja. Esimerkiksi autoissa voisi olla kenttä Polttoaine, johon kirjataan, millaisella polttoaineella auto kulkee.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Työkalutyypit-rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Napsauta haluamasi työkalutyypin rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Napsauta ilmestyneen listan alapuolella plusmerkkiä Plusmerkki.

5. Kirjoita kentän nimi ilmestyneeseen tekstikenttään.

6. Valitse kentän tyyppi napsauttamalla sitä tekstikentän vieressä olevassa luettelossa. Valittavissasi ovat seuraavat vaihtoehdot:

• Valinta Kenttään tallennetaan tieto, joka valitaan valmiiksi määritellyistä vaihtoehdoista. Voidaan esimerkiksi valita, käyttääkö auto bensiiniä vai dieseliä. Työkalun alityypit määritellään valintatyyppisen kentän avulla.

• Merkkijono Kenttään tallennetaan tekstiä.

• Merkkijono (salattu) Kenttään tallennetaan tekstiä, joka näkyy vain työkalun käyttäjälle ja jota vain työkalun käyttäjä voi muokata. Voit lukea lisää käyttäjästä työkalun sidonnaisuuksien ohjeesta.

• Pvm Kenttään tallennetaan päivämäärä.

7. Tallenna kenttä napsauttamalla valintamerkkiä Valintamerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Jos valitsit kentän tyypiksi Valinta, määritä valittavissa olevat vaihtoehdot seuraavasti:

• Napsauta kentän vieressä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

• Napsauta ilmestyneessä listassa plusmerkkiä Plusmerkki.

• Kirjoita vaihtoehdon nimi vasemmanpuoleiseen tekstikenttään.

• Kirjoita tarvittaessa vaihtoehdon koodi oikeanpuoleiseen tekstikenttään. Vaihtoehdon koodia tarvitaan yleensä vain, kun luodaan työkalutyypille alityyppejä.

• Tallenna vaihtoehto napsauttamalla valintamerkkiä Valintamerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Kuvakkeen lisääminen työkalutyyppiin

Työkalutyypin kuvake näkyy muun muassa työkalulistoissa.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Työkalutyypit-rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Napsauta haluamasi työkalutyypin rivillä kuvakuvaketta Kuvakuvake.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Napsauta avautuneessa ikkunassa Valitse tiedosto tai Selaa (painikkeen teksti riippuu selaimestasi) ja valitse tiedosto koneeltasi.

5. Napsauta Lisää.

6. Napsauta Sulje.

Työkalutyypin varaston kytkeminen päälle tai pois päältä

Työkalutyypin asetuksissa määritellään, voiko työkalutyypin työkaluihin lisätä varaston. Varasta on hyötyä esimerkiksi autoissa, jos halutaan seurata autovaraston sisältöä.

Mahdollisuus lisätä työkaluun varasto kytketään työkalutyypin asetuksissa päälle tai pois päältä seuraavasti:

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Työkalutyypit-rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Napsauta haluamasi työkalutyypin rivillä Varasto.

Työkalutyypin poistaminen

Työkalutyyppiä, joka on käytössä, ei voi poistaa. Jos haluat poistaa työkalutyypin, vaihda ensin kaikkien sitä käyttävien työkalujen tyyppiä tai poista sitä käyttävät työkalut.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Työkalutyypit-rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Napsauta haluamasi työkalutyypin rivillä roskakorikuvaketta Roskakorikuvake.

4. Vahvista poisto napsauttamalla valintamerkkiä Valintamerkki.