Malliprojektit

Kun prosessilla tai sen vaiheella on malliprojekti, prosessia noudattaviin projekteihin muodostuu automaattisesti malliprojektin mukainen sisältö eli projektirakenne ja projektien tehtävät sisältöineen ja dokumentteineen.

Malliprojektin sisällön muodostuminen

Sekä prosessilla että prosessin vaiheella voi olla malliprojekti. Prosessin malliprojektin mukainen sisältö muodostuu projektiin heti, kun prosessi valitaan projektille. Vaiheen malliprojektin mukainen sisältö muodostuu projektiin, kun se siirretään kyseiseen vaiheeseen. Tällä on seuraavat seuraukset:

• Kun valitset projektille prosessin, jonka vaiheilla on malliprojekteja, kaikkien vaiheiden sisältöä ei luoda kerralla vaan sitä mukaa, kun projekti edistyy ja siirtyy vaiheesta toiseen.

• Jos muokkaat prosessin malliprojektia, tekemäsi muutokset eivät vaikuta projekteihin, jotka jo käyttävät kyseistä prosessia.

• Jos muokkaat vaiheen malliprojektia, tekemäsi muutokset eivät vaikuta projekteihin, jotka ovat jo kyseisessä tai myöhemmässä vaiheessa.

Malliprojektien toimintaan vaikuttaa kuitenkin se, valitsetko projektille prosessin projektia luodessasi vai projektia muokatessasi:

• Jos valitset prosessin projektin luomisnäkymässä, projektiin ei muodostu prosessin malliprojektin tai prosessin ensimmäisen vaiheen malliprojektin mukaista sisältöä.

• Jos valitset prosessin projektin muokkausnäkymässä, projektiin muodostuu prosessin malliprojektin mukainen sisältö ja/tai prosessin ensimmäisen vaiheen malliprojektin mukainen sisältö.

Malliprojektin lisääminen

Malliprojekteina käytetään olemassa olevia projekteja. Jos malliprojektia ei ole vielä olemassa, luo se ensin.

Huomaa: Mitä tahansa projektia voi käyttää malliprojektina. Malliprojektit voi kuitenkin olla hyvä tallentaa omaan pääprojektiinsa, varsinaisista projekteista erilleen.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Prosessit-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Mene prosessin sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

4. Jos haluat lisätä malliprojektin prosessin vaiheelle, mene vaiheen sivulle napsauttamalla Vaiheet-luettelossa haluamasi vaiheen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

5. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Napsauta Malliprojektin vieressä plusmerkkiä Plusmerkki.

7. Kirjoita osa malliprojektin pääprojektin nimestä hakukenttään ja paina Enter.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Näytä pääprojektin aliprojektit napsauttamalla sen vieressä olevaa nuolta Nuoli
oikealle. Toista tarvittaessa, kunnes näet haluamasi malliprojektin.

9. Valitse malliprojekti napsauttamalla sitä ja napsauta sitten Valitse.

10. Napsauta Liitä tähän.

11. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.

Malliprojektin poistaminen

Prosessilta tai prosessin vaiheelta poistetaan malliprojekti seuraavasti:

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Prosessit-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Mene prosessin sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

4. Jos haluat poistaa malliprojektin vaiheelta, mene vaiheen sivulle napsauttamalla Vaiheet-luettelossa haluamasi vaiheen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

5. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

6. Napsauta Malliprojektin vieressä plusmerkkiä Plusmerkki.

7. Napsauta Valitse.

8. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.