Tiimin Gantt-kaavio

Tiimin Gantt-kaavio kokoaa yhteen näkymään tiimin tehtävien ja resurssien aikataulut ja mahdollistaa niiden suunnittelun.

Gantt-kaavion avaaminen

Voit avata tiimin Gantt-kaavion, jos sinulla on käyttöoikeus tiimien hallintaan ja kalenteriin.

1. Mene tiimin sivulle.

2. Napsauta sivun alareunassa Gantt.

Gantt-kaavion osat

Alla kuvataan Gantt-kaavion perusrakenne.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

1. Tiimin tehtävät

2. Tehtävien aikataulut

3. Tiimin resurssit eli jäsenet ja työkalut

4. Resurssien aikataulut

Gantt-kaavion asetukset

Alla kuvataan asetukset, joilla voit vaikuttaa tiimin Gantt-kaaviossa näkyviin tietoihin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

1. Suodata tehtäviä

2. Valitse loitonnustaso

3. Valitse ja järjestä tehtävistä näytettävät tiedot

4. Suodata resursseja

5. Suodata varauksia

Elementtien selitteet

Tehtävän aikataulu

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Aikaikkuna
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Ei suunniteltua aikaa
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Suunniteltu aika
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Toteutunut aika

Tehtävän prioriteetti

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Force majeure
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kiireellinen
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Normaali
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Mahdollisuuksien mukaan
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Voi odottaa

Resurssin aikataulu

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Poissaolo*
Kuvankaappaus Broker Site Managerista Tehtävä

* Poissaolojen värejä on saatettu mukauttaa yrityksesi asetuksissa.

Näkymän lähentäminen, loitontaminen ja siirtäminen

• Lähennä kalenteria napsauttamalla sen neljättä otsikkoriviä siitä kohti, johon haluat kalenterin lähentää.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

• Loitonna kalenteria napsauttamalla sen toista otsikkoriviä siitä kohti, johon haluat kalenterin loitontaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

• Siirry eteen tai taakse vierittämällä sivua oikealle tai vasemmalle. Jos tulet vieritettävän alueen loppuun, napsauta kalenterin kolmannen otsikkorivin oikeaa tai vasenta reunaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Tehtävän aikatauluttaminen

Tehtävän aikatauluttaminen aikaikkunaan

Jos tehtävällä ei ole aikaikkunaa, sen voi lisätä Gantt-kaaviossa seuraavasti:

1. Napsauta tehtävän nimeä hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Aseta aikaikkuna. Aikaikkunaksi valikoituu automaattisesti kuluva päivä, viikko tai kuukausi, sen perusteella mille tasolle olet loitontanut kalenterin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

2. Jos haluat muokata aikaikkunaa, tee jokin seuraavista:

• Siirrä aikaikkunaa vetämällä vaalean janan keskeltä.

• Siirrä aikaikkunan alkuaikaa vetämällä vaalean janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä aikaikkunan loppuaikaa vetämällä vaalean janan oikeasta reunasta.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Tehtävän aikatauluttaminen suunniteltuun aikaan

1. Siirrä tehtävä siihen kohtaan kalenterissa, johon haluat sen aikatauluttaa, vetämällä tehtävän janaa keskeltä. Kun päästät tehtävästä irti, sen alkuaika kiinnittyy vasemmalla lähimpänä olevaan harmaaseen pystyviivaan. Huomaa, että näkymän loitonnustaso vaikuttaa siihen, mitä pystyviivat merkitsevät. Lähimmällä tasolla voit aikatauluttaa tehtäviä 15 minuutin tarkkuudella.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

2. Jos haluat pidentää tai lyhentää tehtävän kestoa, tee jompikumpi seuraavista:

• Siirrä tehtävän alkuaikaa vetämällä janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä tehtävän loppuaikaa vetämällä janan oikeasta reunasta.

Tehtävän resursointi

• Käytettävissä olevat henkilöt ja työkalut näkyvät Gantt-kaavion vasemmassa alaosassa. Lisää henkilö tai työkalu tehtävään vetämällä tämä tehtävän päälle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Vinkki: Jos haluat lisätä tehtävään monta resurssia kerralla, voit valita resurssit napsauttamalla niitä Ctrl-näppäin pohjassa ja vetää ne sitten tehtävän päälle.