Kuittien kirjaaminen

Kuitin lisääminen

Voit kirjata Broker Site Manageriin kuitin, jos sinulla on käyttöoikeus kuittien lisäämiseen.

1. Napsauta päävalikossa Kuitit.

2. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

3. Täytä kuitin tiedot. Huomaa, että kaikki tiedot paitsi kirjauspäivä on täytettävä ennen kuin kuitin voi jättää tarkistettavaksi.

• Kuitin päiväys Kuittiin kirjattu päivä.

• Kirjauspäivä Maksutapahtuman kirjauspäivä eli päivä, jona oman yrityksen maksu kuitin yritykselle tai aiheuttajalle on kirjattu tililtä.

• Yritys Kuitin antanut yritys.

• Aiheuttaja Henkilö, joka on aiheuttanut kulun.

• Arvo Kuitin summa.

• Vero Arvonlisäveron määrä.

• Maksutapa Jompikumpi seuraavista:

• Henkilökohtainen

• Yrityksen kortti

• Kuvaus Sanallinen kuvaus kuittiin liittyvästä kulusta.

4. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

Dokumentin liittäminen kuittiin

Kun kuitin tiedot kirjataan Broker Site Manageriin, niihin liitetään yleensä myös kuittikopio esimerkiksi kuva- tai PDF-tiedostona.

1. Napsauta päävalikossa Kuitit.

2. Etsi kuitti ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Vedä tiedosto omalta koneeltasi Lataa dokumentti ‑laatikkoon.

Tiedosto tallentuu Broker Site Manageriin dokumentiksi. Voit tarvittaessa siirtyä sen tietoihin kuitin sivulta Sidonnaisuudet-luettelosta ja muokata sitä kuten mitä tahansa dokumenttia.

Kuitin muokkaaminen

Jos sinulla on tarkasteluoikeus kuitteihin, voit muokata kuitteja, joiden kirjaaja tai aiheuttaja olet. Jos olet lisäksi tiimin tai osaston vetäjä, voit muokata kuitteja, joiden kirjaaja tai aiheuttaja on tiimisi tai osastosi jäsen.

Jos sinulla on käyttöoikeus kaikkiin kuitteihin sekä kuittien muokkaamiseen, voit muokata mitä tahansa kuittia.

1. Napsauta päävalikossa Kuitit.

2. Etsi kuitti ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

4. Tee tarvittavat muutokset. Voit muokata seuraavia tietoja:

• Kuitin päiväys Kuittiin kirjattu päivä.

• Kirjauspäivä Maksutapahtuman kirjauspäivä eli päivä, jona oman yrityksen maksu kuitin yritykselle tai aiheuttajalle on kirjattu tililtä.

• Yritys Kuitin antanut yritys.

• Aiheuttaja Henkilö, joka on aiheuttanut kulun.

• Arvo Kuitin summa.

• Vero Arvonlisäveron määrä.

• Maksutapa Jompikumpi seuraavista:

• Henkilökohtainen

• Yrityksen kortti

• Kuvaus Sanallinen kuvaus kuittiin liittyvästä kulusta.

5. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.

Kuitin poistaminen

Jos sinulla on tarkasteluoikeus kuitteihin, voit poistaa kuitteja, joiden kirjaaja tai aiheuttaja olet. Jos olet lisäksi tiimin tai osaston vetäjä, voit poistaa kuitteja, joiden kirjaaja tai aiheuttaja on tiimisi tai osastosi jäsen.

Jos sinulla on käyttöoikeus kaikkiin kuitteihin sekä kuittien poistamiseen, voit poistaa minkä tahansa kuitin.

1. Napsauta päävalikossa Kuitit.

2. Etsi kuitti ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Poista.

Kuitin jättäminen tarkistettavaksi

Kun kuittiin on kirjattu kaikki tarvittavat tiedot ja liitetty dokumentti, se ohjataan tarkastettavaksi. Huomaa, että jos olet juuri liittänyt dokumentin kuittiin, sivu on päivitettävä ennen kuin voit jättää kuitin tarkistettavaksi.

1. Napsauta päävalikossa Kuitit.

2. Etsi kuitti ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta Kuitin tilan vieressä Jätä tarkistettavaksi.

Puutteellisen kuitin täydentäminen

Jos taloushallinto ei hyväksy tarkistettavaksi jätettyä kuittia, se kirjaa kuittiin selvityspyynnön. Kuitin tilaksi tulee tällöin Puutteellinen.

Puutteellisille kuiteille kannattaa lisätä suodatin Broker Site Managerin ylätunnisteeseen, jotta näet helposti, jos jokin kuiteistasi kaipaa täydentämistä.

Puutteellinen kuitti täydennetään muokkaamalla kuittia.