Henkilön toteutumien kirjaaminen kerralla useaan tehtävään

Henkilön toteutumat ovat henkilön työajan käytöstä tehtäviin aiheutuneita kustannuksia. Yleensä tehtävään käytetty työaika kirjautuu tehtävään automaattisesti tai kirjataan tehtäväkohtaisesti. Joissakin organisaatioissa ja tilanteissa on kuitenkin tarkoituksenmukaisempaa kirjata kerralla henkilön kaikki toteutumat esimerkiksi yhden päivän tai viikon ajalta.

Voit kirjata henkilölle toteutumia tässä ohjeessa kuvatulla tavalla, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Henkilöllä tai hänen tiimillään on palkkalajiryhmä.

• Sinulla on käyttöoikeus henkilöiden tarkasteluun.

• Sinulla on pääsy nimiketietokantaan, johon palkkalajeja vastaavat työnimikkeet on tallennettu.

Henkilön toteutumat kirjataan kerralla useaan tehtävään seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Henkilöt.

2. Etsi henkilö ja mene tämän sivulle napsauttamalla tämän rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Toteutumat.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Broker Site Manager avaa uuteen ikkunaan taulukon, johon toteutumat kirjataan. Taulukossa näkyvät oletuksena henkilön tämän päivän tehtävät. Jos haluat kirjata toteutumia jonkin muun päivän tehtäviin, valitse päivä napsauttamalla sitä ikkunan yläosassa olevassa kalenterissa. Voit siirtyä päivien välillä myös kalenterin oikealla ja vasemmalla puolella olevilla nuolilla.

Kunkin päivän kohdalla näkyvät tehtävät

• jotka ovat olleet päivän aikana meneillään

• joita ei ole aloitettu mutta joiden suunniteltu aika osuu kyseiseen päivään

• jotka kuuluvat projektiin, johon henkilö on kyseiseksi päiväksi varattu osastonsa kautta.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Jos haluat nähdä vain osan päivän tehtävistä, voit käyttää pikasuodattimia samaan tapaan kuin tietuelistoissa. Jos haluat esimerkiksi nähdä vain tiettyyn projektiin kuuluvat tehtävät, kaksoisnapsauta projektin koodia.

6. Jos haluat nähdä vain tietyt palkkalajit, kirjoita osa palkkalajin nimestä taulukon yläreunassa olevaan hakukenttään ja paina Enter.

7. Jos haluat kirjata toteutumia tehtävään, johon henkilöä ei ole resursoitu:

• Napsauta tehtävien alapuolella plusmerkkiä Plusmerkki.

• Kirjoita osa tehtävän nimestä tai koodista hakukenttään ja paina Enter. Jos Mercuksen tekninen tuki on mukauttanut yrityksesi asetuksia, haku voi kohdistua tehtävän nimen ja koodin lisäksi myös esimerkiksi sen projektin tietoihin.

• Valitse yksi tai useampi tehtävä napsauttamalla niitä, ja napsauta sitten Valitse.

8. Kirjoita toteutuneet määrät tehtävien riveille oikeiden palkkalajien sarakkeeseen.

Huomaa: Jos kirjoitat uuden arvon soluun, jossa on jo arvo, uusi arvo summataan aikaisempaan arvoon. Tarvittaessa voit muokata toteutumia tehtävän toteutumasivulla. Pääset sinne napsauttamalla tehtävän nimen vieressä olevaa nuolta.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

9. Tallenna toteutumat napsauttamalla ikkunan alareunassa Tallenna tai painamalla Enter.

Huomaa: Jos kirjaat henkilön toteutumiin palkkalajia, jolla on poissaolotyyppi, henkilölle muodostuu automaattisesti koko päivän pituinen poissaolo – paitsi jos hänelle on jo kirjattu poissaolo kyseiselle päivälle.

Vinkki: Toteutumia kirjattaessa tehtävistä näytetään oletuksena projektin koodi ja nimi sekä tehtävän koodi ja nimi. Mercuksen tekninen tuki voi kuitenkin muokata yrityksesi asetuksia niin, että tehtävistä näytetään myös muita tietoja, joita voidaan käyttää myös tehtävien suodattamiseen. Lisätietoja näytettävien tietojen mukauttamisesta saat Mercuksen teknisestä tuesta.