Tehtävän myyntiyksiköiden suunnitteleminen

Vastuuhenkilö suunnittelee laskutettavalle tehtävälle myyntiyksiköt, eli materiaalin ja työsuoritteet, joita tehtävään odotetaan kuluvan ja joista tehtävän asiakasta laskutetaan.

Mitä myyntiyksiköt ovat?

Tehtävän myyntiyksiköt ovat materiaaleja ja työsuoritteita, joista tehtävän asiakasta laskutetaan. Jos tehtävä on esimerkiksi lampun vaihtaminen, myyntiyksiköt voivat olla esimerkiksi 0,5 yksikköä asentajan tuntityötä ja 1 loistelamppu.

Tehtävän vastuuhenkilö suunnittelee tehtävän myyntiyksiköt. Myyntiyksiköt otetaan tehtävän sopimuksesta. Tehtävän sopimus tulee yleensä automaattisesti tehtävän projektiin yhdistetystä sopimuksesta, mutta tarvittaessa tehtävään voidaan lisätä sopimus muokkaamalla tehtävän perustietoja.

Kun lisäät tehtävään myyntiyksiköitä, Broker Site Manager luo niistä automaattisesti tehtävän suunnitellun sisällön.

Matkaan ei lisätä myyntiyksiköitä eikä suunniteltua sisältöä.

Myyntiyksiköiden lisääminen

1. Napsauta tehtävän sivulla Myyntiyksiköt-luettelon alareunassa plusmerkkiä Plusmerkki. Jos luetteloa ei näy, tehtävältä puuttuu sopimus.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

2. Broker Site Manager listaa sopimuksen myyntiyksiköt. Jos myyntiyksiköitä on paljon, voit hakea niitä kirjoittamalla osan myyntiyksikön nimestä tai koodista hakukenttään ja painamalla Enter.

3. Kirjoita määrä niiden myyntiyksiköiden riveille, jotka haluat lisätä tehtävään.

4. Napsauta Lisää tai paina Enter.

Myyntiyksiköiden määrien muokkaaminen

1. Napsauta tehtävän sivulla Myyntiyksiköt-luettelon oikeassa yläreunassa luettelopainiketta Listapainike.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

2. Valitse myyntiyksikkö, jota haluat muokata, napsauttamalla sitä Myyntiyksiköt-luettelossa.

3. Kirjoita uusi määrä ja paina sitten Enter.

4. Palaa tehtävän sivulle napsauttamalla sivun alareunassa Takaisin tai painamalla Enter.

Myyntiyksiköiden poistaminen

1. Napsauta tehtävän sivulla Myyntiyksiköt-luettelon alareunassa miinusmerkkiä Miinusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

2. Valitse myyntiyksikkö, jonka haluat poistaa, napsauttamalla myyntiyksikköä.

3. Napsauta Poista.