Ohjekeskus
Ohjeiden sisällys

Käyttöoikeuksien hallinta

Käyttäjän käyttöoikeudet määrittävät, mitä toimintoja hän voi käyttää ja valita päävalikkoon.

Käyttäjä saa käyttöoikeudet ensisijaisesti käyttäjäryhmänsä kautta. Käyttäjälle voi kuitenkin antaa käyttöoikeuksia myös hänen omissa tiedoissaan.

Edellytykset

  • Voit muokata käyttäjäryhmien käyttöoikeuksia, jos sinulla on käyttöoikeus käyttäjien hallintaan.

  • Voit muokata yksittäisten käyttäjien käyttöoikeuksia, jos sinulla on käyttöoikeus henkilöiden käyttöoikeuksien lisäämiseen ja poistamiseen.

Käyttöoikeuksien antaminen tai poistaminen

  1. Jos haluat muokata käyttäjäryhmän käyttöoikeuksia, mene ryhmän käyttöoikeuksiin seuraavasti:

    • Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

    • Napsauta Käyttäjäryhmät-rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

    • Napsauta käyttäjäryhmän rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

    • Napsauta Käyttöoikeudet-luettelon alareunassa plus- ja miinusmerkkiä Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

    Jos haluat muokata yksittäisen käyttäjän käyttöoikeuksia, mene tämän käyttöoikeuksiin seuraavasti:

    • Napsauta päävalikossa Henkilöt.

    • Etsi henkilö ja mene tämän sivulle napsauttamalla tämän rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

    • Napsauta Käyttöoikeudet-luettelon alareunassa plusmerkkiä Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

  2. Broker Site Manager listaa muokattavissasi olevat käyttöoikeudet. Voit muokata vain niitä käyttöoikeuksia, joita itselläsi on. Joidenkin toimintojen käyttöoikeuksissa määritellään ainoastaan, saako käyttäjä nähdä kyseisen toiminnon. Toisissa määritellään lisäksi, saako käyttäjä lisätä, muokata tai poistaa käyttöoikeuden alaisia tietueita. Myönnetyt käyttöoikeudet näkyvät vihreinä. Kytke käyttöoikeus käyttöön tai pois käytöstä napsauttamalla sen solua.

    Huomaa: Tavallisille käyttäjille ei kannata antaa käyttöoikeuksia hallintaan tai henkilöiden käyttöoikeuksien lisäämiseen ja poistamiseen.

    Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

  3. Tallenna muutokset napsauttamalla sivun alareunassa Tallenna.

Katso myös