Nimikkeen toimittajahintojen hallinta

Nimikkeen toimittajahinta kertoo, mihin hintaan toimittaja myy nimikettä. Samalla toimittajalla voi olla useita hintoja nimikkeelle, esimerkiksi jos nimikettä toimitetaan eri pakkausko’oissa.

Toimittajahintojen automaattinen lisäys

Nimikkeelle voi täydentyä automaattisesti toimittajatietoja rajapintojen kautta. Kysy lisää Mercuksen teknisestä tuesta.

Toimittajahinnan lisääminen

Voit lisätä toimittajahintoja nimikkeille, joiden tietokantaan sinulla on pääsy.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Nimikkeet-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa nimiketietokanta napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Mene nimikkeen tietoihin napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

5. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

6. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Lisää toimittaja.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

7. Täytä toimittajan hintatiedot:

• Toimittaja Pakollinen. Kirjoita kenttään osa toimittajan nimestä ja napsauta ilmestyneessä listassa oikeaa toimittajaa. Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, se on lisättävä Broker Site Manageriin. Toimittajan nimen kirjoittaminen Toimittaja-kenttään ei yksin tee mitään.

• Koodi Toimittajan koodi nimikkeelle.

• Nimi Toimittajan nimi nimikkeelle.

• Kustannus Nimikkeen kustannus toimittajan yksikköä kohti.

• Tyyppi Kustannuksen tyyppi on jompikumpi seuraavista:

• Toimittajan ovh

• Nettohinta

• Alennus-% Alennusprosentti tallentuu vain, kun kustannuksen tyyppi on Toimittajan ovh.

• Yksikkö Toimittajan yksikkö eli yksikkö, jossa toimittaja toimittaa nimikettä.

• Valuutta Oletuksena EUR.

• Toimituserä Käyttöyksiköitä per toimittajan yksikkö. Käyttöyksikkö on tallennettu nimikkeen perustietoihin.

8. Napsauta Tallenna.

Toimittajahinnan muokkaaminen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Nimikkeet-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa nimiketietokanta napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Mene nimikkeen tietoihin napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

5. Avaa toimittajahinnan tiedot napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

7. Tee tarvittavat muutokset. Alla on kuvattu toimittajahinnan oletustiedot. Jos yrityksesi ympäristöä on mukautettu, käytössä saattaa olla eri tietoja.

Perustiedot

• Koodi Toimittajan koodi nimikkeelle.

• Nimi Toimittajan nimi nimikkeelle.

• Yksikkö Toimittajan yksikkö eli yksikkö, jossa toimittaja toimittaa nimikettä.

• Tietokortti Toimittajan tietokortin URL-osoite eli osoite nimikkeen tuotesivulle. Varmista, että osoite on kirjoitettu aineistoon kokonaan eli että se alkaa joko https:// tai http://.

Kustannustiedot

• Hankintakustannuksen tyyppi Kustannuksen tyyppi on jompikumpi seuraavista:

• Toimittajan ovh

• Nettohinta

• Toimituserän kustannus Nimikkeen kustannus toimittajan yksikköä kohti.

• Alennus Alennusprosentti tallentuu vain, kun kustannuksen tyyppi on Toimittajan ovh.

• Toimituserä Käyttöyksiköitä per toimittajan yksikkö. Käyttöyksikkö on tallennettu nimikkeen perustietoihin.

• Voimassa alkaen

• Voimassa saakka

8. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.

Toimittajahinnan poistaminen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Nimikkeet-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa nimiketietokanta napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Mene nimikkeen tietoihin napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

5. Avaa toimittajahinnan tiedot napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Napsauta sivun alareunassa Poista.

7. Vahvista toimittajahinnan poistaminen napsauttamalla Poista.

Vanhojen toimittajahintojen poistaminen

Voit poistaa vanhoja toimittajahintoja nimiketietokannasta, johon sinulla on ylläpito-oikeus.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Nimikkeet-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa nimiketietokanta napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Poista toimittajahintoja.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Valitse säännöt, joita vastaavat toimittajahinnat poistetaan:

• Toimittaja Voit valita poistettavaksi joko kaikkien toimittajien tai tietyn toimittajan toimittajahinnat. Toimittaja valitaan toimittajista, joille on kirjattu toimittajahintoja kyseiseen nimiketietokantaan.

• Hintatyyppi Jokin seuraavista:

• Kaikki

• Toimittajan ovh

• Nettohinta

• Päivitetty ennen Oletuksena kuluva päivä. Kaikki toimittajahinnat, joiden päivityspäivä on ennen valitsemaasi päivää, poistetaan. Jos tyhjennät päivän, kaikki yllä olevia ehtoja vastaavat hinnat poistetaan.

7. Napsauta Poista.

8. Vahvista toimittajahintojen poisto napsauttamalla Vahvista.

Nollahintojen poistaminen

Jos sinulla on ylläpito-oikeus nimiketietokantaan, voit poistaa sieltä toimittajahinnat, joiden kustannus on 0. Voit poistaa joko kaikkien toimittajien tai tietyn toimittajan nollahinnat.

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Nimikkeet-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa nimiketietokanta napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Poista nollahintoja.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Valitse säännöt, joita vastaavat nollahinnat poistetaan.

• Hintatyyppi Jokin seuraavista:

• Kaikki

• Toimittajan ovh

• Nettohinta

• Toimittaja Jos haluat poistaa kaikkien toimittajien nollahinnat, jätä kenttä tyhjäksi. Jos haluat poistaa tietyn toimittajan nollahinnat, kirjoita kenttään osa toimittajan nimestä ja napsauta sitten toimittaja ilmestyneessä luettelossa.

7. Napsauta Poista.

8. Vahvista nollahintojen poisto napsauttamalla Vahvista.