Tietokantoihin pääsyn hallinta

Käyttäjän pääsy tietokantoihin määrittää, mitä tietokantoja (esimerkiksi nimiketietokantoja tai syöttösivuja) tämä voi käyttää tai ylläpitää. Kullakin tietokannalla on korkeintaan yksi ylläpitäjä.

Käyttäjä saa pääsyn tietokantoihin ensisijaisesti käyttäjäryhmänsä tai tiiminsä kautta. Yrityksesi toimintatavasta riippuu, kumman.

Käyttäjälle voi antaa pääsyn tietokantaan myös hänen omissa tiedoissaan. Näin kannattaa kuitenkin tehdä yleensä vain silloin, kun käyttäjä valitaan tietokannan ylläpitäjäksi.

Edellytykset

• Voit muokata käyttäjäryhmien pääsyä tietokantoihin, jos sinulla on käyttöoikeudet käyttäjien hallintaan ja tietokantojen sidonnaisuuksiin.

• Voit muokata tiimien pääsyä tietokantoihin, jos sinulla on käyttöoikeudet tiimien hallintaan, käyttäjien hallintaan ja tietokantojen sidonnaisuuksiin.

• Voit muokata yksittäisten käyttäjien pääsyä tietokantoihin, jos sinulla on käyttöoikeudet henkilöiden tarkasteluun ja tietokantojen sidonnaisuuksiin.

Pääsyn antaminen tai poistaminen

1. Jos haluat muokata tiimin pääsyä tietokantoihin, mene tiimin sivulle seuraavasti:

• Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

• Napsauta Tiimit-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

• Napsauta tiimin rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

Jos haluat muokata käyttäjäryhmän pääsyä tietokantoihin, mene käyttäjäryhmän sivulle seuraavasti:

• Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

• Napsauta Käyttäjäryhmät-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle

• Napsauta käyttäjäryhmän rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

Jos haluat muokata yksittäisen käyttäjän pääsyä tietokantoihin, mene tämän sivulle seuraavasti:

• Napsauta päävalikossa Henkilöt.

• Etsi henkilö ja mene tämän sivulle napsauttamalla tämän rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

2. Jos haluat antaa pääsyn tietokantoihin:

• Napsauta Tietokannat-luettelon alareunassa plusmerkkiä Plusmerkki.

• Valitse tietokannan tyyppi napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

• Valitse yksi tai useampi tietokanta napsauttamalla niitä.

• Napsauta Lisää.

3. Jos haluat poistaa pääsyn tietokantoihin:

• Napsauta Tietokannat-luettelon alareunassa miinusmerkkiä Miinusmerkki.

• Valitse yksi tai useampi tietokanta napsauttamalla niitä.

• Napsauta Poista.

Ylläpito-oikeuden antaminen tai poistaminen

Käyttäjälle voi antaa ylläpito-oikeuden tietokantoihin, joihin hänellä on käyttäjäkohtainen pääsy (eli ei käyttäjäryhmän tai tiimin kautta tuleva).

Tietokannat, joihin käyttäjällä on käyttäjäkohtainen pääsy, näkyvät tämän sivulla Tietokannat-luettelossa. Kunkin tietokannan nimen vieressä lukee, minkä tasoinen pääsy käyttäjällä on tietokantaan:

• Käyttäjä Henkilö voi käyttää tietokannan sisältöä. Jos kyse on nimike- tai tuoterakenne­tietokannasta, jolle ei ole nimetty ylläpitäjää, henkilö voi myös muokata tietokantaa.

• Ylläpitäjä Henkilö voi sekä käyttää että muokata tietokantaa.

Tasoa vaihdetaan seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Henkilöt.

2. Etsi henkilö ja mene tämän sivulle napsauttamalla tämän rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Vaihda käyttöoikeuden tasoa napsauttamalla Tietokannat-luettelossa tietokannan nimen vieressä tämänhetkistä tasoa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Vinkki: Nimike- tai tuoterakennetietokannan ylläpitäjän voi vaihtaa myös tietokannan perustietoja muokkaamalla.