Kirjanpitotilien hallinta

Jos sinulla on käyttöoikeus yrityksesi taloudellisten tietojen hallintaan eli Hallinta > Talous ‑käyttöoikeus, voit hallita yrityksesi kirjanpitotilejä.

Kirjanpitotilin lisääminen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Kirjanpidon tilikartta ‑rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Lisää tili napsauttamalla Tili-luettelon alapuolella plusmerkkiä Plusmerkki.

4. Kirjoita ilmestyneen rivin vasemmanpuoleisimpaan kenttään tilin koodi.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Kirjoita rivin oikeanpuoleiseen kenttään tilin nimi.

6. Valitse rivillä olevasta luettelosta, onko kyse tulo- vai kulutilistä.

7. Tallenna rivi napsauttamalla sen oikeassa reunassa plusmerkkiä Plusmerkki.

Tilikartan sääntöjen määrittely

Broker Site Manager voi päätellä nimikkeen kirjanpitotilin automaattisesti. Tämä edellyttää, että yrityksesi asetuksissa määritellään säännöt, jotka kertovat, mitä kirjanpitotiliä käytetään minkäkinlaisilla nimikkeillä.

Säännöt voivat perustua joko nimikkeen koodiin tai litteraan, ja ne näyttävät tältä:

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Yllä olevassa kuvassa on kolme sääntöä:

• Ylin sääntö määrää, että jos nimikkeen tyyppi on Materiaali (Materiaali) ja koodi alkaa merkeillä S06, kirjanpitotili on 3006 Voimakaapelit.

• Keskimmäinen sääntö määrää, että jos nimikkeen tyyppi on Materiaali (Materiaali) ja koodi alkaa S-kirjaimella, kirjanpitotili on 3000 Materiaalit.

• Alin sääntö määrää, että jos nimikkeen littera alkaa numerolla 8, kirjanpitotili on 8088 Muut.

Sääntöjä sovelletaan tarkimmasta epätarkimpaan, ja nimikkeen koodiin perustuvat säännöt ovat ensisijaisia. Litteraan perustuvia sääntöjä sovelletaan vain, jos yksikään koodiin perustuvista säännöistä ei sovellu nimikkeeseen. Jos yrityksesi asetuksiin on esimerkiksi lisätty yllä olevan kuvan mukaiset säännöt, nimikkeen S06111111 kirjanpitotili on 3006 Voimakaapelit, riippumatta sen litterasta.

Broker Site Manager listaa säännöt automaattisesti samassa järjestyksessä, jossa niitä sovelletaan. Uudet, juuri lisätyt säännöt järjestyvät, kun lataat sivun uudelleen.

Sääntö lisätään seuraavasti:

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Kirjanpidon tilikartta ‑rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Lisää sääntö napsauttamalla Tilikartat-luettelon alapuolella plusmerkkiä Plusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Valitse ilmestyneen rivin vasemmanpuoleisimmasta luettelosta, perustuuko sääntö nimikkeen tyyppiin vai litteraan.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Jos valitsit edellisessä vaiheessa nimikkeen tyypin, kirjoita rivin keskimmäiseen kenttään nimikkeen koodi. Voit käyttää koodin lopussa tähteä (*) tarkoittamaan mitä tahansa merkkiä tai merkkejä.

Jos valitsit edellisessä vaiheessa litteran, kirjoita rivin keskimmäiseen kenttään litteran koodi. Voit käyttää koodin lopussa tähteä (*) tarkoittamaan mitä tahansa merkkiä tai merkkejä.

Vinkki: Voit käyttää pelkkää tähteä tarkoittaman mitä tahansa koodia.

6. Valitse oikeanpuoleisimmasta luettelosta kirjanpitotili, jota käytetään, kun vaiheissa 4 ja 5 määrittelemäsi ehdot pätevät.