Kirjanpitotilien hallinta

Jos sinulla on käyttöoikeus yrityksesi taloudellisten tietojen hallintaan eli Hallinta > Talous ‑käyttöoikeus, voit hallita yrityksesi kirjanpitotilejä.

Kirjanpitotilin lisääminen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Kirjanpidon tilikartta ‑rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Lisää tili napsauttamalla Tili-luettelon alapuolella plusmerkkiä Plusmerkki.

4. Kirjoita ilmestyneen rivin vasemmanpuoleisimpaan kenttään tilin koodi.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Kirjoita rivin keskimmäiseen kenttään tilin nimi.

6. Valitse rivin oikeassa reunassa olevasta listasta, onko kyse tulo- vai kulutilistä.

7. Tallenna rivi napsauttamalla sen oikeassa reunassa plusmerkkiä Plusmerkki.

Tilikartan sääntöjen määrittely

Broker Site Manager voi päätellä nimikkeen kirjanpitotilin automaattisesti nimikkeen tyypin ja koodin perusteella. Tämä edellyttää, että yrityksen asetuksissa määritellään säännöt, jotka kertovat, mitä kirjanpitotiliä käytetään minkäkinlaisilla nimikkeillä.

Sääntö lisätään seuraavasti:

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Kirjanpidon tilikartta ‑rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

3. Lisää sääntö napsauttamalla Tilikartat-luettelon alapuolella plusmerkkiä Plusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Valitse ilmestyneen rivin vasemmanpuoleisimmasta valikosta, minkä tyyppisiin nimikkeisiin lisättävää sääntöä sovelletaan. Valittavissa olevat numerot vastaavat nimikkeiden tyyppejä seuraavasti:

• 3 – materiaali

• 13 – työ

• 15 – alihankinta

• 51 – muut kustannukset

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Kirjoita rivin keskimmäiseen kenttään koodi, jota vastaaviin nimikkeisiin sääntöä sovelletaan. Voit käyttää tähteä (*) koodin lopussa tarkoittamaan mitä tahansa merkkiä tai merkkejä. Voit myös käyttää pelkkää tähteä tarkoittamaan mitä tahansa koodia.

6. Valitse oikeanpuoleisimmasta listasta kirjanpitotili, jota käytetään, kun nimikkeen tyyppi on kohdassa 4 valitsemasi tyyppi ja nimikkeen koodi vastaa kohdassa 5 määrittelemääsi koodia.

Huomaa, että sääntöjä sovelletaan tarkimmasta epätarkimpaan. Jos ympäristöön on esimerkiksi lisätty alla olevan kuvan mukaiset säännöt, nimikkeen S06111111 kirjanpitotili on 3006 Voimakaapelit.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Broker Site Manager listaa säännöt automaattisesti tarkkuusjärjestyksessä eli samassa järjestyksessä, jossa niitä sovelletaan. Tämä tapahtuu sivunlatauksen yhteydessä.