Poissaolotyyppien hallinta

Voit lisätä ja muokata yrityksesi ympäristössä käytettäviä poissaolotyyppejä, jos sinulla on käyttöoikeus poissaolotyyppien hallintaan.

Poissaolotyypin lisääminen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Poissaolotyypit-rivillä olevaa nuolta.

3. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

4. Täytä poissaolotyypin perustiedot.

• Nimi

• Koodi Koodi näkyy paikoissa, joihin poissaolotyypin koko nimi ei mahdu, esimerkiksi kaavioissa, joissa poissaoloja voidaan hallita.

5. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

6. Valitse poissaolotyypille Väri liukusäätimillä. Väri näkyy esimerkiksi kaavioissa, joissa poissaoloja voidaan hallita.

7. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.

Huomaa: Poissaolotyypin lisäksi yleensä on syytä määrittää myös poissaolotyyppiin kuuluvat palkkalajit. Esimerkiksi sairauspoissaoloille voidaan lisätä poissaolotyyppi, johon kuuluu joukko palkkalajeja. Katso Palkkalajien hallinta.

Poissaolotyypin muokkaaminen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Poissaolotyypit-rivillä olevaa nuolta.

3. Mene poissaolotyypin sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

4. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

5. Tee tarvittavat muutokset poissaolotyypin perustietoihin.

• Nimi

• Koodi Koodi näkyy paikoissa, joihin poissaolotyypin koko nimi ei mahdu, esimerkiksi kaavioissa, joissa poissaoloja voidaan hallita.

• Viikonpäivät Viikonpäivät, joille tämän tyyppisistä poissaoloista kirjautuu toteutumia. Esimerkiksi vuosilomien toteutumat on yleensä tarpeen muodostaa maanantaista lauantaihin ja monien muiden poissaolojen maanantaista perjantaihin. Toteutumien kirjautumisesta voit lukea lisää ohjeesta Henkilön poissaolojen hallinta.

• Väri Valitse väri liukusäätimillä tai poista väri napsauttamalla Poista. Väri näkyy esimerkiksi kaavioissa, joissa poissaoloja voidaan hallita.

6. Napsauta sivun alareunassa Tallenna