Päätehtävät ja alitehtävät

Yksittäinen tehtävä voi jakautua useaan työvaiheeseen eli alitehtävään. Alitehtävät voidaan luoda jo tehtävää suunniteltaessa tai ne voivat syntyä tehtävää suoritettaessa.

Mitä pää- ja alitehtävät ovat?

Päätehtävä on tehtävä, joka koostuu useasta erillisestä työvaiheesta eli alitehtävästä. Alitehtävät näkyvät päätehtävän sivulla Alitehtävät-luettelossa.

Alitehtäviä syntyy seuraavilla tavoilla:

• Tehtävä jaetaan alitehtäviksi tehtävää suunniteltaessa.

• Tehtävästä poistutaan ennen kuin se on valmis ja sille muodostetaan automaattisesti jatkotehtävä.

• Olemassa oleva tehtävä lisätään toisen tehtävän alitehtäväksi.

Tehtävä kannattaa jakaa jo suunnitteluvaiheessa alitehtäviksi, jos työ koostuu erillisistä vaiheista, jotka on tehtävä tietyssä järjestyksessä, esimerkiksi esitöistä ja varsinaisesta työstä.

Tehtävän jakaminen

Tehtävän jakaminen alitehtäviksi tehtävän sivulla

Voit jakaa tehtävän alitehtäviksi, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus tehtäviin ja pääsy tehtävän tietoihin.

• Tehtävällä ei vielä ole alitehtäviä eikä se itse ole alitehtävä.

Tehtävä jaetaan alitehtäviksi seuraavasti:

1. Mene tehtävän sivulle.

2. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

3. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Jaa alitehtäviksi.

4. Vahvista tehtävän jakaminen napsauttamalla Lisää.

Näin luotujen alitehtävien nimi ja kuvaus ovat samoja kuin päätehtävän. Siksi seuraavaksi kannattaa muokata alitehtävien kuvauksia kuvaavammiksi.

Jos tehtävä koostuu useammasta kuin kahdesta vaiheesta, lisää myös muut alitehtävät.

Vinkki: Yleensä tehtävää voivat muokata vain sen vastuuhenkilö ja projektipäällikkö. Jos alitehtävän on luonut joku muu, tämä henkilö voi muokata sitä, kunnes alitehtävän tila on Meneillään.

Tehtävän jakaminen alitehtäviksi tehtävän Gantt-kaaviossa

Lue lisää tehtävän Gantt-kaavion ohjeesta.

Tehtävän jakaminen alitehtäviksi projektin Gantt-kaaviossa

Lue lisää projektin Gantt-kaavion ohjeesta.

Alitehtävien lisääminen

Alitehtävän lisääminen päätehtävän sivulta

Voit lisätä tehtävään alitehtävän, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus tehtäviin.

• Tehtävä on jaettu alitehtäviksi tai sille on muuten syntynyt alitehtäviä.

• Olet tehtävän vastuuhenkilö, projektipäällikkö tai projektinhoitaja.

Tehtävään lisätään alitehtävä seuraavasti:

1. Mene tehtävän sivulle.

2. Napsauta Alitehtävät-luettelon oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike ja napsauta sitten Lisää alitehtävä.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Näin luodun alitehtävän nimi ja kuvaus ovat samoja kuin päätehtävän. Siksi seuraavaksi kannattaa muokata alitehtävän kuvausta kuvaavammaksi.

Alitehtävän lisääminen toisen alitehtävän sivulta

Voit lisätä alitehtävän sivulta päätehtävään uuden alitehtävän, jos seuraavat sinulla on käyttöoikeus tehtäviin ja pääsy tehtävän tietoihin.

Alitehtävä lisätään seuraavasti:

1. Mene alitehtävän sivulle.

2. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

3. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Lisää alitehtävä.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Vahvista alitehtävän lisääminen napsauttamalla Lisää.

Näin luodun alitehtävän nimi ja kuvaus ovat samoja kuin päätehtävän. Siksi seuraavaksi kannattaa muokata alitehtävän kuvausta kuvaavammaksi.

Olemassa olevan tehtävän lisääminen alitehtäväksi

Voit lisätä tehtävän alitehtäväksi olemassa olevan tehtävän, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus tehtäviin.

• Tehtävä on jaettu alitehtäviksi tai sille on muuten syntynyt alitehtäviä.

• Olet tehtävän vastuuhenkilö, projektipäällikkö tai projektinhoitaja.

Olemassa oleva tehtävä lisätään tehtävän alitehtäväksi seuraavasti:

1. Mene päätehtävän sivulle.

2. Napsauta Alitehtävät-luettelon alareunassa plusmerkkiä Plusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Kirjoita osa haluamasi tehtävän nimestä tai ID:stä hakukenttään ja paina Enteriä.

4. Valitse tehtävä hakutuloksista napsauttamalla sitä ja napsauta sitten OK.

Alitehtävien erottaminen

Jos erotat alitehtävän päätehtävästä, siitä tulee entisen päätehtävänsä seuraava tehtävä. Jos haluat sen sijaan poistaa alitehtävän kokonaan, katso Tehtävien poistaminen.

Yhden alitehtävän erottaminen päätehtävästä

Tehtävän vastuuhenkilö tai projektipäällikkö voi erottaa alitehtävän päätehtävästä seuraavasti:

1. Mene päätehtävän sivulle.

2. Napsauta Alitehtävät-luettelon alareunassa miinusmerkkiä Miinusmerkki.

3. Valitse erotettavat alitehtävät napsauttamalla niitä ja napsauta sitten OK. Entiset alitehtävät näkyvät tämän jälkeen tehtävän Seuraavat-luettelossa.

Kaikkien alitehtävien erottaminen päätehtävästä

Voit erottaa päätehtävästä kaikki alitehtävät kerralla, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus tehtäviin.

• Tehtävä on jaettu alitehtäviksi tai sille on muuten syntynyt alitehtäviä.

• Olet tehtävän vastuuhenkilö, projektipäällikkö tai projektinhoitaja.

Alitehtävät irrotetaan päätehtävästä seuraavasti:

1. Mene päätehtävän sivulle.

2. Napsauta Alitehtävät-luettelon oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike ja napsauta sitten Erota alitehtävät.