Tietueen päiväkirja

Tietueen päiväkirjaan voidaan kirjoittaa tietueeseen liittyviä huomioita. Päiväkirjasta on hyötyä, jos haluat lisätä esimerkiksi kentällä tehtyjä huomioita tehtävään tai muistiinpanoja tapaamiseen.

Päiväkirjamerkinnän lisääminen

Seuraaviin tietuetyyppeihin voi lisätä päiväkirjamerkintöjä:

• alueet
  • dokumentit
  • henkilöt
  • kohteet
  • projektit
  • tehtävät
  • työkalut
  • varastot
  • yritykset.

Lisäksi tarjouksen sivulta voidaan lisätä merkintöjä tarjouksen projektin päiväkirjaan.

Kaikki, joilla on oikeus nähdä tietue, voivat lisätä sen päiväkirjaan merkintöjä.

Päiväkirjamerkintä lisätään seuraavasti:

1. Napsauta tietueen sivulla Päiväkirjan alareunassa plusmerkkiä Plusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

2. Kirjoita merkintä ilmestyneeseen tekstikenttään.

3. Napsauta Tallenna.

Päiväkirjamerkinnän muokkaaminen

Voit muokata itse tekemiäsi päiväkirjamerkintöjä seuraavasti:

1. Napsauta päiväkirjamerkinnän vieressä kolmea pistettä ja napsauta sitten Muokkaa.

2. Tee haluamasi muutokset.

3. Napsauta Tallenna.

Tehtävän luominen päiväkirjamerkinnästä

Voit luoda uusia tehtäviä, puheluita ja tapaamisia tehtävien, projektien ja kohteiden päiväkirjamerkinnöistä. Uuden tehtävän kuvaukseksi tulee päiväkirjamerkinnän teksti. Lisäksi uusi tehtävä perii osan tiedoistaan, muun muassa projektin ja sopimuksen, tietueelta, jonka päiväkirjamerkinnästä se on luotu.

Broker Site Manager myös yhdistää päiväkirjamerkinnästä luodun tehtävän automaattisesti päiväkirjamerkintään, josta se on luotu. Päiväkirjamerkinnässä näkyy nuoli, jota napsauttamalla pääset tehtävän sivulle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Päiväkirjamerkinnästä, joka on jo liitetty tehtävään, ei voi enää luoda tehtävää.

Päiväkirjamerkinnästä luodaan tehtävä seuraavasti:

1. Napsauta päiväkirjamerkinnän vieressä kolmea pistettä ja napsauta sitten jotain seuraavista:

• Luo tehtävä

• Luo puhelu

• Luo tapaaminen

2. Noudata sitten tehtävän luomisen ohjeita kohdasta 3.

Päiväkirjamerkinnän liittäminen tehtävään

Voit liittää tehtävien, projektien ja kohteiden päiväkirjamerkintöjä tehtäviin. Jos liität tehtävän päiväkirjamerkinnän toiseen tehtävään, liitetystä tehtävästä tulee tehtävän seuraava tehtävä.

1. Napsauta päiväkirjamerkinnän vieressä kolmea pistettä ja napsauta sitten Liitä tehtävään.

2. Kirjoita osa tehtävän nimestä tai ID:stä hakukenttään ja paina Enter.

3. Valitse tehtävä hakutuloksista napsauttamalla sitä ja napsauta sitten Lisää.

Päiväkirjamerkinnän poistaminen

Voit poistaa itse tekemiäsi päiväkirjamerkintöjä.

1. Napsauta merkinnän vieressä kolmea pistettä ja napsauta sitten Poista.

2. Vahvista poisto napsauttamalla Poista.

Tehtävän päiväkirjamerkinnän erityistoiminnot

Päiväkirjamerkinnän kuva

Voit lisätä tehtävän päiväkirjamerkintöihin kuvia.

Kuvan lisääminen

• Vedä kuva omalta koneeltasi päiväkirjamerkinnän päälle.

Kuvan päivittäminen

• Vedä uusi kuva koneeltasi päiväkirjamerkinnän päälle.

Kuvan poistaminen

• Napsauta päiväkirjamerkinnän vieressä kolmea pistettä ja napsauta sitten Poista kuva.

Päiväkirjamerkinnän liittäminen projektiin

Kun liität tehtävän päiväkirjamerkinnän projektiin, projektin nimi näytetään päiväkirjamerkinnän otsikossa ja päiväkirjamerkintään luodaan linkki, joka vie projektin sivulle. Projekti tulee myös näkyviin tehtävän Seuraavat-luetteloon.

Päiväkirjamerkinnän liittäminen olemassa olevaan projektiin

1. Napsauta päiväkirjamerkinnän vieressä kolmea pistettä ja napsauta sitten Liitä projektiin.

2. Kirjoita hakukenttään osa projektin tai sitä ylemmän projektitason nimestä tai koodista ja paina sitten Enteriä.

3. Laajenna hakutuloksissa haluamasi projekti napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle. Toista tarvittaessa, kunnes olet laajentanut haluamasi projektitason.

Vinkki: Voit suodattaa hakutuloksia kaksoisnapsauttamalla jonkin projektin nimeä, koodia tai tilaa.

4. Napsauta Liitä tähän.

Päiväkirjamerkinnän liittäminen uuteen projektiin

Voit liittää päiväkirjamerkinnän uuteen projektiin, jota ei ole vielä olemassa. Projektin pääprojektin on kuitenkin oltava olemassa.

1. Napsauta päiväkirjamerkinnän vieressä kolmea pistettä ja napsauta sitten Liitä projektiin.

2. Kirjoita hakukenttään osa sen projektin nimestä tai koodista, johon haluat luoda uuden projektin, ja paina sitten Enter.

3. Laajenna hakutuloksista haluamasi projekti napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle. Toista tarvittaessa, kunnes olet laajentanut projektitason, johon haluat luoda uuden projektin.

Vinkki: Voit suodattaa hakutuloksia kaksoisnapsauttamalla jonkin projektin nimeä, koodia tai tilaa.

4. Napsauta Lisää.

5. Täytä projektin ensisijaiset perustiedot:

• Koodi Oletuksena projektille muodostuu automaattisesti juoksevaan numerointiin perustuva koodi. Mercuksen tekninen tuki voi kytkeä koodien juoksevan numeroinnin päälle tai pois päältä.

• Nimi

• ProsessiProsessi, jota projekti noudattaa. Jos prosessilla on pakollisia parametreja, myös niille on syötettävä arvo.

6. Napsauta Lisää.

7. Napsauta Valitse.

8. Napsauta Liitä tähän.