Tarjouksen toimittajien kilpailuttaminen

Tarjouksen toimittajat voidaan kilpailuttaa omien kustannusten optimoimiseksi. Kilpailuttamiseen käytetään valmiiden raporttipohjien avulla muodostettuja taulukkoja, joihin toimittajat syöttävät tarjouksensa ja joista tarjotut hinnat tuodaan tarjouslaskentaan.

1. Vie kilpailutettavat nimikkeet taulukkoon

Toimittajien kilpailuttamiseen käytetään valmiita raporttipohjia. Niiden avulla voit muodostaa laskentataulukon, jossa listataan kilpailutettavat nimikkeet ja johon toimittajat syöttävät omat tarjouksensa.

Raporttipohja valitaan sen mukaan, minkä tyyppisiä nimikkeitä ollaan kilpailuttamassa. Alla oleva taulukko listaa käytettävissä olevat valmiit vaihtoehdot.

Nimikkeet Raportti
Materiaali Mercus - Toimittajalle - Tarjouspyyntö materiaaleista
Alihankinta Mercus - Toimittajalle - Tarjouspyyntö alihankinnoista
Työkalut Työkalujen kilpailuttaminen on mahdollista Broker Estimatessa. Katso Tarjouksen toimittajien kilpailuttaminen Broker Estimaten ohjeissa.

Lue lisää ohjeesta Tarjouksen tulostaminen.

Huomaa: Kilpailutettavilla nimikkeillä on oltava koodit. Koodittomille nimikkeille ei voida tuoda toimittajan tarjoamia hintoja.

2. Lähetä taulukko toimittajille

Lähetä muodostamasi laskentataulukko toimittajille, joilta tarjouksia halutaan pyytää. Ohjeista toimittajia täyttämään taulukkoon tarjoamansa yksikköhinnat, sekä vaihtoehtoisia tuotteita tarjotessaan omat tuotekoodinsa, ja lähettämään taulukko sitten takaisin.

3. Tuo toimittajien hinnat tarjoukseen

Toimittajan tarjoamat hinnat tuodaan laskentataulukosta tarjoukseen seuraavasti:

1. Kopioi nimikkeet toimittajan täydentämästä laskentataulukosta leikepöydälle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

2. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

3. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

4. Napsauta sivun alareunassa Rakenne.

5. Ellei tarjousrakenteen ylin rivi ole jo valittuna, valitse se napsauttamalla sitä.

6. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

7. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Tuo toimittajan tarjoushinnat.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Jos olet antanut Broker Site Managerille luvan lukea leikepöytäsi sisältöä, leikepöydällesi kopioimasi nimikkeet näkyvät avautuneessa ikkunassa automaattisesti.

Jos olet kieltänyt Broker Site Manageria lukemasta leikepöytäsi sisältöä tai jos selaimesi ei mahdollista leikepöydän lukemista, liitä nimikkeet avautuneen ikkunan tekstikenttään ja napsauta Seuraava. Jos tekstikenttään liittäminen ei onnistu, kokeile napsauttaa Seuraava ja Takaisin.

9. Hae toimittajaa, jonka tarjoushinnat olet tuomassa, kirjoittamalla osa toimittajan nimestä ikkunan yläreunassa olevaan hakukenttään ja painamalla Enter.

10. Valitse toimittaja hakutuloksista napsauttamalla sitä. Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, lisää se ennen kuin jatkat.

11. Jos aineistossa on otsikkorivejä, valitse rivi, jolta nimikkeet alkavat, napsauttamalla sitä.

12. Määrittele, mistä aineiston sarakkeesta mikäkin tieto löytyy, napsauttamalla sarakkeen ylimmällä rivillä olevaa luetteloa ja napsauttamalla sitten oikeaa tietoa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

13. Napsauta Tuo.

4. Valitse toimittajahinnat

Kun olet tuonut toimittajahinnat tarjoukseen, voit valita nimikkeille haluamasi toimittajat. Katso Toimittajien valitseminen tarjouksen nimikkeille.