Tarjousrakenteen tuominen

Voit tuoda tarjoukseen sisältöä ulkopuolisesta aineistosta ja tunnistaa aineiston rivit nimikkeiksi ja tuoterakenteiksi, vaikka aineistossa käytettäisiin eri koodeja kuin nimike- ja tuoterakennetietokannoissa. Tämä mahdollistaa tarjouksen sisällön muodostamisen esimerkiksi suunnittelujärjestelmän aineistosta.

Tunnistamasi rivit tallentuvat tunnistustietokantaan, josta ne voidaan tunnistaa seuraavissa tuonneissa automaattisesti.

Edellytykset

Voit tuoda tarjoukseen sisältöä, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Mercuksen tekninen tuki on kytkenyt selainpohjaisen tarjouslaskennan päälle yrityksesi asetuksissa.

• Sinulla on käyttöoikeus tarjouksiin.

• Olet tarjouksen laskija. Jos tarjoukselle ei ole valittu laskijaa, riittää että sinulla on pääsy tarjoukseen.

Tuotava aineisto

Aineisto tuodaan laskentataulukosta tai sarkainerotellusta tekstitiedostosta eli tsv-tiedostosta. Yksinkertaisimmillaan tuotava aineisto voi näyttää esimerkiksi tältä:

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Positioita sisältävä aineisto voisi näyttää esimerkiksi tältä:

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Tuotavassa aineistossa voi olla seuraavat sarakkeet:

• Nimi

• Määrä Pakollinen. Aineistossa voi olla monta saraketta määrälle. Tuotavan nimikkeen tai tuoterakenteen määrä valitaan tällöin ensimmäisestä sarakkeesta, josta määrä löytyy.

• Yksikkö

• Positio Tuotavan nimikkeen tai tuoterakenteen positionumero.

• Kohdepositio Positio, johon nimike tai tuoterakenne tuodaan. Jos tarjouksessa ei vielä ole kyseisen nimistä positiota, se muodostuu automaattisesti. Voit tuoda sisältöä myös monitasoisiin positiorakenteisiin: laita tällöin kunkin positiotason nimi omaan sarakkeeseensa.

• Tunnistuselementti Pakollinen. Tunnistuselementin perusteella aineiston rivi tunnistetaan nimikkeeksi tai tuoterakenteeksi. Yleensä tunnistuselementiksi valitaan sarake, joka sisältää koodin tai nimen. Tunnistuselementtinä voi käyttää myös monen sarakkeen yhdistelmää.

Aineiston tuominen

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Rakenne.

4. Valitse napsauttamalla tarjouksen rivi, johon haluat tuoda aineiston.

5. Jos erikoistoiminnot eivät ole auki, avaa ne napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

6. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Tuo aineisto.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

7. Kopioi aineisto laskentataulukosta Aineisto-kenttään ja napsauta sitten Seuraava.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Jos aineistossa on otsikkorivejä, valitse rivi, jolta sisältö alkaa, napsauttamalla sitä.

9. Valitse kullekin sarakkeelle tyyppi sarakkeen ensimmäisellä rivillä olevasta luettelosta.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

10. Napsauta Seuraava.

11. Broker Site Manager listaa aineiston rivit. Jos rivin tunnistuselelementti vastaa tietokannassa olevan nimikkeen tai tuoterakenteen koodia tai jos se on jo tunnistettu aiemmissa tuonneissa, riville on täydentynyt koodi ja nimi automaattisesti. Tunnista loput rivit nimikkeiksi tai tuoterakenteiksi seuraavasti:

• Kaksoisnapsauta riviä.

• Valitse tietokanta, josta nimikettä tai tuoterakennetta haetaan, napsauttamalla nuolta alas Nuoli alas ja napsauttamalla sitten haluamaasi tietokantaa. Listassa näytetään nimike- ja tuoterakennetietokannat, joihin sinulla on pääsy.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

• Rivin tunnistuselementti on täydennetty automaattisesti hakukenttään. Napsauta hakukenttää, muokkaa hakua tarvittaessa ja paina sitten Enteriä. Haku kohdistuu tuoterakenteiden ja nimikkeiden koodiin ja nimeen.

• Valitse haluamasi rivi hakutuloksista nuolinäppäimillä tai napsauttamalla.

• Napsauta Lisää.

Vinkki: Jos tunnistettavia rivejä on paljon, niiden käsittely yksitellen voi olla hidasta. Napsauttamalla Excel voit viedä rivit laskentataulukkoon, johon täydennät oikeiden nimikkeiden koodit. Voit sitten tuoda täydennetyn aineiston tarjoukseen käyttäen täydentämiäsi tietoja tunnistuselementtinä.

12. Kun olet tunnistanut haluamasi rivit, napsauta Tuo. Tunnistamattomat rivit tuodaan tarjoukseen positioiksi.