Toimitustarpeiden tuominen varastoon laskentataulukosta

Voit tuoda laskentataulukosta varastoon toimitustarpeita, jotka eivät liity mihinkään tiettyyn tehtävään.

Edellytykset

Tuotava aineisto

Voit tuoda aineistosta seuraavat tiedot:

• Koodi Tarvittavan nimikkeen koodi. Pakollinen.

Jos nimikkeen koodia ei löydy nimikerekisteristä, nimike kirjautuu varaston nimikkeisiin mutta sille ei muodostu toimitustarvetta. Näin tuoduille nimikkeille voit muodostaa toimitustarpeita projektin hankinta-analyysissä. Kysy tarvittaessa lisää Mercuksen teknisestä tuesta.

• Nimi Tarvittavan nimikkeen nimi. Pakollinen. Nimen ei tarvitse vastata nimikerekisterissä olevaa nimeä.

• Määrä Luotavan toimitustarpeen määrä. Pakollinen.

• Yksikkö Tarvittavan nimikkeen yksikkö. Tämä yksikkö tallentuu toimitustarpeeseen vain, jos varastoon ei vielä ole muodostettu toimitustarpeita samalle nimikkeelle.

• Toimittaja Nimikkeen toimittajan OVT-tunnus. Tämä toimittaja tallentuu toimitustarpeeseen vain, jos tuotavalla nimikkeellä ei ole toimittajaa nimikerekisterissä.

Tuotava aineisto voi näyttää esimerkiksi tältä:

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Toimitustarpeiden tuominen

1. Napsauta päävalikossa Varastot.

2. Etsi varasto ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Aineiston tuonti.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Tee jompikumpi seuraavista:

• Tuo aineisto tsv-tiedostosta napsauttamalla Tiedoston alla Valitse tiedosto tai Selaa (painikkeen teksti riippuu selaimestasi) ja valitsemalla tiedosto koneeltasi.

• Tuo aineisto leikepöydältä liittämällä se Suora syöte -kenttään.

5. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

6. Jos aineistossa on otsikkorivi, merkitse rivi, jolta tuotava aineisto alkaa, napsauttamalla rivin vasemmanpuoleisinta solua.

7. Valitse kullekin tuotavalle sarakkeelle tyyppi napsauttamalla sarakkeen ensimmäisellä rivillä olevaa luetteloa ja napsauttamalla sitten oikeaa tyyppiä. Jos olet tuonut aineistoja samalla selaimella aiemmin etkä ole tyhjentänyt selaimen välimuistia, Broker Site Manager muistaa edelliset valintasi.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

Broker Site Manager lisää aineiston nimikkeet varaston nimikkeisiin ja luo niille toimitustarpeet. Huomaa, että näin tuotu aineisto ei välittömästi vaikuta varaston nimikkeiden määrään. Varaston nimikkeiden määrä kasvaa vasta, kun toimitustarpeet on lisätty ostotilaukseen, tilattu ja vastaanotettu.