Nimikkeiden tuominen ja päivittäminen

Nimiketietokannan ylläpitäjä voi tuoda ja päivittää nimikkeitä ja toimittajahintoja laskentataulukosta.

Edellytykset

Voit tuoda ja päivittää nimiketietokantaan nimikkeitä ja toimittajahintoja, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Olet nimiketietokannan ylläpitäjä, tai olet nimiketietokannan käyttäjä ja ylläpitäjä puuttuu.

• Sinulla on käyttöoikeus hallintaan.

Huomaa: Tällä hetkellä tietokantaan voi tuoda Broker Site Managerissa uusia materiaalinimikkeitä. Muunkin tyyppisiä nimikkeitä voi päivittää.

Tuotava aineisto

Voit tuoda aineistosta seuraavat tiedot:

Nimikkeen tiedot

• Koodi Pakollinen.

• Nimi Aineistossa on oltava joko Nimi tai Toimittajan nimi.

• Käyttöyksikkö

• Kuva Nimikkeen kuvan URL-osoite. Varmista, että osoite on kirjoitettu aineistoon kokonaan eli että se alkaa joko https:// tai http://.

• Ympäristökohtaiset parametrit Jos yrityksesi ympäristöön on lisätty mukautettuja parametreja nimikkeille, niiden arvoja voidaan tuoda aineistosta. Usein käytettyjä parametreja ovat esimerkiksi nimikkeen littera tai paino.

Toimittajahinnan tiedot

• Toimittajan nimikekoodi Toimittajan koodi nimikkeelle. Pakollinen toimittajahintoja tuotaessa.

• Toimittajan nimikenimi Toimittajan nimi nimikkeelle.

• Toimittajan yksikkö Yksikkö, jossa toimittaja toimittaa nimikettä.

• Muunnoskerroin Käyttöyksikön suhde toimittajan yksikköön eli kuinka monta toimittajan käyttöyksikköä toimittajan yksikkö sisältää.

• Alennus-% Alennusprosentti. Käytetään yhdessä toimittajan ovh ‑tyyppisen kustannuksen kanssa.

• Kustannus (Nettohinta) Nimikkeen toimittajan yksikön kustannus nettohintana.

• Kustannus (Toimittajan ovh) Nimikkeen toimittajan yksikön kustannus toimittajan ovh:na. Käytetään yhdessä alennusprosentin kanssa.

• Tietokortti Toimittajan tietokortin URL-osoite eli osoite nimikkeen tuotesivulle. Varmista, että osoite on kirjoitettu aineistoon kokonaan eli että se alkaa joko https:// tai http://.

Yksinkertaisimmillaan tuotava aineisto voi näyttää esimerkiksi tältä:

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Aineisto, josta tuodaan toimittajahintoja, voi näyttää esimerkiksi tältä:

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Nimikkeiden tuominen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Nimikkeet-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa nimiketietokanta napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Tuo nimikkeitä.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Jos aineistoon sisältyy toimittajahintoja, valitse niiden toimittaja seuraavasti:

• Kirjoita Toimittaja-kenttään osa toimittajan nimestä.

• Napsauta ilmestyneessä listassa oikeaa toimittajaa.

Huomaa: Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, se on lisättävä Broker Site Manageriin. Toimittajan nimen kirjoittaminen Toimittaja-kenttään ei yksin tee mitään.

7. Liitä aineisto laskentataulukosta Aineisto-kenttään.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Napsauta Seuraava.

9. Jos aineistossa on otsikkorivejä, merkitse rivi, jolta tuotava aineisto alkaa, napsauttamalla rivin vasemmanpuoleisinta solua.

10. Valitse kullekin tuotavalle sarakkeelle tyyppi sarakkeen ensimmäisellä rivillä olevasta luettelosta.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

11. Napsauta Tuo.