Projektirakenteen tuominen tai vieminen

Jos sinulla on käyttöoikeus projekteihin, voit siirtää projekteja Broker Site Managerin ja toisen projektinhallintaohjelmiston välillä siirtotiedostojen kautta.

Projektirakenteen tuominen laskentataulukosta tai tsv-tiedostosta

Voit tuoda projektiin aliprojektit ulkopuolisesta projektinhallintaohjelmasta, jos olet ensin vienyt projektit kyseisestä ohjelmasta siirtotiedostoon.

Aliprojektit tuodaan joko kopioimalla ne laskentataulukosta tai lataamalla aineisto Broker Site Manageriin sarkaineroteltuna tekstitiedostona eli tsv-tiedostona.

Voit tuoda aineistosta seuraavat tiedot:

• Nimi Pakollinen

• Aloitus Projektin aloituspäivämäärä.

• Lopetus Projektin lopetuspäivämäärä.

Broker Site Manager pystyy lukemaan päivämäärät useimmista formaateista, esimerkiksi 28.2.2018 tai 2018-02-28.

Tuotava aineisto voi näyttää esimerkiksi tältä:

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Projektirakenne tuodaan seuraavasti:

1. Mene projektin Gantt-kaavioon.

2. Jos projektilla on aliprojekteja ja haluat tuoda projektirakenteen johonkin projektin aliprojekteista, valitse aliprojekti napsauttamalla sen nimen vieressä olevaa kuvaketta Aliprojektikuvake.

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Tuo projektirakenne.

5. Tee jompikumpi seuraavista:

• Tuo aineisto tsv-tiedostosta napsauttamalla Tiedoston alla Valitse tiedosto tai Selaa (painikkeen teksti riippuu selaimestasi) ja valitsemalla tiedosto koneeltasi.

• Tuo aineisto laskentataulukosta kopioimalla tuotavat solut ja liittämällä ne Suora syöte ‑kenttään.

6. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

7. Jos aineistossa on otsikkorivejä, merkitse rivi, jolta tuotava aineisto alkaa, napsauttamalla rivin vasemmanpuoleisinta solua.

8. Valitse kullekin tuotavalle sarakkeelle tyyppi napsauttamalla sarakkeen ensimmäisellä rivillä olevaa luetteloa ja napsauttamalla sitten oikeaa tyyppiä. Jos olet tuonut aineistoja samalla selaimella aiemmin etkä ole tyhjentänyt selaimen välimuistia, Broker Site Manager muistaa edelliset valintasi.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

9. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

Projektirakenteen tuominen Microsoft Project XML-tiedostosta

Voit tuoda projektiin aliprojektit ja tehtävät Microsoft Project XML-tiedostosta.

1. Mene projektin sivulle.

2. Napsauta sivun alareunassa Gantt Beta.

3. Jos projektilla on aliprojekteja ja haluat tuoda projektirakenteen johonkin projektin aliprojekteista, valitse aliprojekti napsauttamalla sen nimeä.

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Tuo projektirakenne.

6. Napsauta muotoa, johon siirtotiedosto on tallennettu.

7. Napsauta Tiedoston alla Valitse tiedosto tai Selaa (painikkeen teksti riippuu selaimestasi) ja valitse sitten tiedosto koneeltasi.

8. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

Projektirakenteen vieminen tsv-tiedostoon

Voit viedä projektin rakenteen tsv-tiedostoon eli sarkaineroteltuun tekstitiedostoon ja siitä edelleen ulkopuoliseen projektinhallintajärjestelmään.

1. Mene projektin Gantt-kaavioon.

2. Jos projektilla on aliprojekteja ja haluat viedä ainoastaan jonkin aliprojektin projektirakenteen, valitse aliprojekti napsauttamalla sen nimen vieressä olevaa kuvaketta Aliprojektikuvake.

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Vie projektirakenne.

5. Broker Site Manager avaa tiedostonlatausikkunan. Tallenna tiedosto koneellesi.

Projektirakenteen vieminen Microsoft Project XML-tiedostoon

Voit viedä projektin aliprojektit ja tehtävät Microsoft Project XML-tiedostoon.

1. Mene projektin sivulle.

2. Napsauta sivun alareunassa Gantt Beta.

3. Jos projektilla on aliprojekteja ja haluat viedä ainoastaan jonkin aliprojektin projektirakenteen, valitse aliprojekti napsauttamalla sen nimeä.

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike. .

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Vie projektirakenne.

6. Napsauta 2. Vie Microsoft Projectiin (XML)-vaihtoehtoa. XML-tiedosto muodostuu tietokoneesi oletushakemistoon.

7. Voit hyödyntää muodostuneen xml-tiedoston Microsoft Projectissa tai toisessa aikatauluohjelmassa joka käyttää Microsoft Project xml-tiedostomuotoa.

8. Napsauta ikkunan alareunassa olevaa Sulje-nappia niin valintaikkuna sulkeutuu.