Myyntilaskun perustietojen muokkaaminen

Myyntilaskuja voidaan muokata niin kauan, kun niiden tila on Laadinnassa.

1. Napsauta päävalikossa Myyntilaskut.

2. Etsi myyntilasku ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

4. Tee haluamasi muutokset. Voit muokata seuraavia tietoja:

• Vastaanottaja  Jos haluat vaihtaa myyntilaskun vastaanottajan, napsauta vastaanottajan tietojen alla Vaihda, kirjoita osa uuden vastaanottajan nimestä hakukenttään, paina Enter, valitse uusi vastaanottaja napsauttamalla sitä hakutuloksissa ja napsauta sitten Valitse.

• Vastaanottajan osoite Osoite tulee automaattisesti vastaanottajan tiedoista, mutta voit halutessasi muokata sitä.

• Laskun päiväys

• Laskun maksuehto Käytettävissä olevat maksuehdot määritellään yrityksesi asetuksissa. Mercuksen tekninen tuki voi muokata niitä.

• Verotus Joko Normaali, Käännetty alv tai Alv 0 %.

• Asiakkaan viite Voit halutessasi lisätä myyntilaskuun asiakkaan viitteen.

• Asiakkaan käsittelijä Asiakkaan henkilö, jolle myyntilasku osoitetaan. Jos myyntilaskun kaikilla laskutusriveillä on sama Tehtävän tilaaja (joka näkyy tehtävän tiedoissa Henkilönä), hänestä tulee automaattisesti asiakkaan käsittelijä. Jos haluat valita tai vaihtaa asiakkaan käsittelijän, napsauta plusmerkkiä Plusmerkki, kirjoita osa henkilön nimestä hakukenttään, paina Enter, valitse henkilö napsauttamalla sitä hakutuloksissa ja napsauta sitten Lisää.

• Vapaa teksti Laskurivien yläpuolella on tila vapaamuotoiselle tekstille. Jos myyntilasku on luotu yhden tehtävän laskutusriveistä, vapaaksi tekstiksi tulee oletuksena kyseisen tehtävän tietoja.

• Laskurivin

• Määrä

• à-hinta Yksikköhinta.

• Alennus % Alennusprosentti.

• Veroprosentti Jos yrityksesi asetuksissa on määritelty verokoodeja, joiden voimassaoloaika ei ole vielä umpeutunut, veroprosentti valitaan niistä. Muussa tapauksessa voit kirjoittaa kenttään haluamasi veroprosentin.

• KP-Tili Kirjanpitotili. Voit valita laskuriville kirjanpitotilin yrityksesi kirjanpitotileistä. Kirjoita osa tilin nimestä tai koodista KP-Tili-kenttään ja valitse sitten haluamasi tili napsauttamalla sitä.

• Vapaa teksti

5. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.