Ostotilauksen perustietojen muokkaaminen

Voit muokata laadinnassa olevia ostotilauksia, jos sinulla on käyttöoikeus toimitustarpeisiin.

1. Napsauta päävalikossa Ostotilaukset.

2. Etsi ostotilaus ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Voit muokata seuraavia perustietoja:

• Laskuttaja Jos toimittajan tiedoissa on kauttakulkulaskuttaja, kun ostotilaus luodaan, ostotilauksen laskuttajaksi tulee automaattisesti toimittajan kauttakulkulaskuttaja. Voit myös valita laskuttajaksi toimittajan kauttakulkulaskuttajan sen jälkeen, kun ostotilaus on luotu tai poistaa laskuttajan napsauttamalla plusmerkkiä Plusmerkki. Toimittajan kauttakulkulaskuttaja määritellään yrityksen sidonnaisuuksissa.

• Maksuehto, Toimitusehto, Sopimusehto Käytettävissä olevat maksu-, toimitus- ja sopimusehdot määritellään yrityksesi asetuksissa, ja niitä voi muokata Mercuksen tekninen tuki. Jos toimittajan tietoihin on valittu maksu-, toimitus- tai sopimusehto, Broker Site Manager käyttää oletuksena niitä.

• Toimitus aikaisintaan Oletuksena ostotilaukseen liittyvistä tehtävistä varhaisimman suunniteltu aloitusaika. Jos ostotilaukseen liittyy tehtäviä, joilla ei ole aloitusaikaa, tieto jää tyhjäksi.

• Toimitus viimeistään Oletuksena ostotilaukseen liittyvistä tehtävistä varhaisimman suunniteltu aloitusaika. Jos ostotilaukseen liittyy tehtäviä, joilla ei ole aloitusaikaa, tieto jää tyhjäksi.

• Toimitustarkennus Vapaamuotoinen teksti, joka voidaan näyttää ostotilauspohjassa.

• Toimitusohjeet Vapaamuotoinen teksti, joka voidaan näyttää ostotilauspohjassa.

• Viite Enintään 64 merkkiä pitkä viite, joka voidaan näyttää ostotilauspohjassa.

• Tilauksen alkuteksti Vapaamuotoinen teksti ennen toimitustilauksen rivejä.

• Ostotilausrivin

• Määrä Tilattavan nimikkeen määrä. Voit poistaa nimikkeen ostotilauksesta vaihtamalla sen määräksi nollan. Muita muutoksia määrään ei voi tehdä.

• Kustannus Tilattavan nimikkeen yksikkökustannus.

• Vero Tilattavan nimikkeen veroprosentti. Jos yrityksesi asetuksissa on määritelty verokoodeja, joiden voimassaoloaika ei ole vielä umpeutunut, veroprosentti valitaan niistä. Muussa tapauksessa voit kirjoittaa kenttään haluamasi veroprosentin.

• Tarve-pvm Päivä, jolloin tilattava nimike tarvitaan. Tarvepäivämäärä tulee automaattisesti ostotilausrivin varhaisimman toimitustarpeen tiedoista.

Voit vaihtaa ostotilauksen kaikkien rivien tarvepäivämääräksi ostotilauksen toimituspäivän.

Jos tarvepäivämäärä on jo mennyt, kun ostotilaus lähetetään, tarvepäivämääräksi vaihtuu lähetyspäivä.

• Littera Tilattavan nimikkeen littera. Jos ostotilauksen riviin liittyvä toimitustarve on muodostettu tehtävän suunnitellusta sisällöstä, littera tulee automaattisesti suunnitellun sisällön nimikkeen tiedoista. Voit muokata litteraa joko kirjoittamalla vapaamuotoisen tekstin Littera-kenttään tai kirjoittamalla osan litteran nimestä Littera-kenttään ja napsauttamalla sitten kentän alle ilmestyneissä ehdotuksissa oikeaa litteraa.

• KP-tili Kirjanpitotili. Broker Site Manager valitsee kirjanpitotilin automaattisesti, jos yrityksesi ympäristöön on lisätty kirjanpitotilejä sekä säännöt, joiden perusteella kirjanpitotili päätellään nimikkeen koodista tai litterasta. Voit halutessasi valita jonkun muun kirjanpitotilin kirjoittamalla osan tilin koodista KP-tili-kenttään ja napsauttamalla kentän alle ilmestyneissä ehdotuksissa oikeaa tiliä.

• Osatoimitus Määrittää, saako nimikkeen toimittaa osissa. Oletusasetus on Ei, mutta Mercuksen tekninen tuki voi vaihtaa yrityksesi oletusasetukseksi Kyllä.

• Tilauksen lopputeksti Vapaamuotoinen teksti toimitustilauksen rivien jälkeen.

• Osoite Ostotilauksen varaston osoitetta käytetään oletuksena ostotilauksen toimitusosoitteena. Voit vaihtaa osoitteen napsauttamalla plusmerkkiä Plusmerkki. Valittaviksi tarjotaan varaston osoitteita, mutta voit hakea myös muita Broker Site Manageriin lisättyjä osoitteita.

• Toimittajan henkilö Voit valita ostotilaukseen toimittajan henkilön napsauttamalla plusmerkkiä Plusmerkki.

• Toimituksen vastaanottaja Oletuksena ostotilauksen varaston vastuuhenkilö. Voit vaihtaa henkilöä napsauttamalla plusmerkkiä Plusmerkki.

• Taloudellinen vastuuhenkilö Oletuksena ostotilauksen projektin projektipäällikkö. Voit vaihtaa henkilöä napsauttamalla plusmerkkiä Plusmerkki.

• Tilaaja Oletuksena ostotilauksen luonut henkilö. Voit vaihtaa henkilöä napsauttamalla plusmerkkiä Plusmerkki.

Jos ostotilaus lähetetään sähköpostitse, tilaajaksi vaihtuu automaattisesti käyttäjä, joka lähettää ostotilauksen.

5. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.

Vinkki: Voit poistaa rivin ostotilauksesta muokkaamalla sen määräksi nollan.