Tehtävien poistaminen

Jos olet luonut tehtävän vahingossa tai väärin, voit poistaa sen. Suoritettuja tehtäviä ei yleensä kannata poistaa, ja niiden poistaminen voidaan estää yrityksesi asetuksissa.

Tehtävän poistaminen tehtävän tiedoissa

Voit poistaa tehtävän, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus tehtäviin.

• Olet tehtävän vastuuhenkilö tai sinulla on vastuuhenkilön oikeudet tehtävään.

• Tehtävää ei ole aloitettu tai aloitettujen tehtävien poistamista ei ole estetty yrityksesi asetuksissa. Jos aloitettujen tehtävien poistaminen on estetty, aloitettuja tehtäviä voivat poistaa vain hallintakäyttäjät. Mercuksen tekninen tuki voi kytkeä eston päälle tai pois päältä.

Tehtävä poistetaan seuraavasti:

1. Mene tehtävän sivulle.

2. Napsauta sivun alareunassa Poista.

3. Vahvista poistaminen napsauttamalla Poista.

Tehtävän poistaminen projektin Gantt-kaaviossa

Gantt-kaavioissa voit poistaa monta tehtävää kerralla. Lue lisää ohjeesta Projektin Gantt-kaavio. Ohje käsittelee projektin Gantt-kaaviota, mutta voit poistaa tehtäviä samaan tapaan myös muissa Gantt-kaavioissa, esimerkiksi yrityksen projektien kaaviossa.

Tehtävien poistaminen massana

Jos sinulla on käyttöoikeus tehtäviin, voit poistaa tehtävälistassa kaikki tiettyjä suodatusehtoja vastaavat tehtävät kerralla.

1. Avaa tehtävälista napsauttamalla päävalikossa Tehtävät. Tarvittaessa voit avata myös esimerkiksi tietyn henkilön tai projektin tehtävät kyseisen henkilön tai projektin sivulta.

2. Suodata pikasuodattimilla – eli haluamaasi tietoa kaksoisnapsauttamalla – listaan ne tehtävät, jotka haluat poistaa. Jos suodatusehtoja vastaavia tehtäviä on paljon, ne näytetään usealla sivulla, ja poisto kohdistuu kaikkien sivujen tehtäviin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla pikasuodattimien oikealla puolella valikkopainiketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Poista tehtävät.

5. Vahvista poisto napsauttamalla Poista.