Havainnon luominen

Havainnon luominen havaintolistalta

Jos havainto ei liity mihinkään tiettyyn tehtävään, projektiin, yritykseen tai henkilöön, luo se havaintolistalta.

1. Napsauta päävalikossa Havainnot.

2. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

3. Täytä havainnon perustiedot.

• Tyyppi Valittavissa olevat havaintotyypit määritellään yrityksesi asetuksissa.

• Prioriteetti Valittavissa olevat prioriteetit määritellään havaintotyyppien yhteydessä.

• Kuvaus Havainnon kuvaus.

4. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

Havainnon luominen tehtävälle, projektille, yritykselle tai henkilölle

Jos havainto liittyy esimerkiksi tiettyyn tehtävään, voit luoda sen tehtävän sivulta. Näin luotuun havaintoon pääsee käsiksi sekä tehtävän sivulta Havainnot-luettelosta että päävalikosta avautuvasta havaintolistasta.

1. Mene sen tehtävän, projektin, yrityksen tai henkilön sivulle, johon havainto liittyy.

2. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

3. Napsauta Lisää havainto.

4. Täytä havainnon perustiedot.

• Tyyppi Valittavissa olevat havaintotyypit määritellään yrityksesi asetuksissa.

• Prioriteetti Valittavissa olevat prioriteetit määritellään havaintotyyppien yhteydessä.

• Kuvaus Havainnon kuvaus.

5. Napsauta sivun alareunassa Lisää.

Havaintojen projektiprioriteetti

Havainto-luettelossa otetaan myös havaintojen sidonnaisuus huomioon. Havaintoihin lisätyn tehtävän tai projektin prioriteetti vaikuttaa havaintojen projektiprioriteettiin. Havaintojen sidonnaiset projektit, eli seuraavat, ylläolevat ja sidonnaiset projektit haetaan. Ketjusta korkein prioriteetti otetaan huomioon ja lisätään havainnon projektiprioriteettiin automaattisesti.

Projektiprioriteetti on voimakkaampi kuin havaintojen oma prioriteetti, eli mikäli havaintoluettelo järjestetään projektiprioriteetin mukaan, havaintojen prioriteetti on silloin toissijainen lajittelukriteeri.

Lue lisää havaintojen prioriteetistä: Prioriteettivaihtoehdon lisääminen havaintotyyppiin.