Yrityksen sidonnaisuudet

Sidonnaisuudet ovat yritykseen yhdistettyjä muita tietueita, esimerkiksi henkilöitä, tiimejä tai muita yrityksiä.

Alla oleva taulukko kuvaa, mitä sidonnaisuuksia yritykseen voidaan oletuksena yhdistää. Jos yrityksesi asetuksia on muokattu, käytettävissä olevat roolit saattavat erota alla kuvatusta.

Tyyppi Kuvaus
Henkilö

Yrityksen henkilöt eli työntekijät ja muut vastaavat. Yritykseen voi yhdistää henkilöitä seuraavissa rooleissa:

Päättäjä

Osallistuu päätöksentekoon

Esittelijä

Vastuuhenkilö

Edustaja

Aikaisempi työpaikka

Tiimi

Yrityksen tiimit.

Osasto

Yrityksen osastot.

Osoite

Yritykseen voi yhdistää osoitteita seuraavissa rooleissa:

Käyntiosoite

Postiosoite

Laskutusosoite

Sivutoimipiste

Katso myös Yrityksen oletusosoitteen vaihtaminen.

Pääprojekti

Yrityksen pääprojektit. Yrityksen rooli pääprojektissa määriteään pääprojektin sidonnaisuuksissa.

Projekti

Yrityksen projektit. Yrityksen rooli rojektissa määritetään projektin sidonnaisuuksissa.

Yritys

Yritykseen voi yhdistää toisia yrityksiä seuraavissa rooleissa:

Kumppani

Osakkuusyritys

Omistaja

Omistettava

Kauttakulkulaskuttaja Käytetään silloin, kun suoraan valmistajalta tilatun tavaran laskuttaa tavarantoimittaja. Tavarantoimittaja on tällöin valmistajan kauttakulkulaskuttaja ja valmistaja on tavarantoimittajan kauttakulkulaskutettava.

Kauttakulkulaskutettava Käytetään silloin, kun suoraan valmistajalta tilatun tavaran laskuttaa tavarantoimittaja. Tavarantoimittaja on tällöin valmistajan kauttakulkulaskuttaja ja valmistaja on tavarantoimittajan kauttakulkulaskutettava.

Sopimus

Yrityksen kanssa käytettävät sopimukset. Sopimuksen on oltava aktiivinen, jotta sen voi yhdistää yritykseen.

Hinnasto

Yrityksen kanssa käytettävät hinnastot. Hinnaston on oltava aktiivinen, jotta sen voi yhdistää yritykseen.

Alue

Yrityksen alueet.

Varasto

Yritykseen yhdistetyt varastot. Varaston voi yhdistää yritykseen varaston sivulta.

Yritykseen yhdistetään eli sen sidonnaisuuksiin lisätään tietueita seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Yritykset.

2. Etsi yritys ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta Sidonnaisuudet-luettelon alareunassa plusmerkkiä Plusmerkki.

4. Jos yhdistettävä tietue ei ole näkyvillä, kirjoita osa sen nimestä hakukenttään ja paina Enter.

5. Valitse hakutuloksista yksi tai useampi tietue napsauttamalla niitä ja napsauta sitten Lisää.

6. Jos yhdistetyn tietueen vieressä lukee suluissa Määrittämättä, lisää sille rooli seuraavasti:

• Napsauta Määrittämättä.

• Valitse oikea rooli napsauttamalla sitä.

Yrityksen oletusosoitteen vaihtaminen

Yrityksen oletusosoite on osoite, joka näkyy sen Sidonnaisuudet-luettelon lisäksi sen perustiedoissa. Oletusosoitteeksi tulee automaattisesti osoite, jonka täydennät yrityksen perustietoihin tai jonka yhdistät ensimmäisenä yritykseen. Oletusosoitteen voi myöhemmin vaihtaa toiseen yritykseen yhdistettyyn osoitteeseen seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Yritykset.

2. Etsi yritys ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta Sidonnaisuudet-luettelon oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta Vaihda oletusosoite.

5. Valitse oletusosoite napsauttamalla sitä ja napsauta sitten Vaihda.