Tarjouksen projektin valitseminen

Jos tarjous on luotu projektille, projekti on kirjautunut tarjouksen tietoihin automaattisesti. Jos tarjouksesta kuitenkin puuttuu projekti tai se halutaan vaihtaa, noudata näitä ohjeita.

Tarjouksen projektin luominen

Voit luoda tarjoukselle projektin, jonka pääprojektiksi tulee automaattisesti tarjouksen asiakkaaseen yhdistetty pääprojekti. Jos asiakkaalta puuttuu pääprojekti, se muodostuu automaattisesti.

Voit noudattaa joko projektin luomisen yleisiä ohjeita tai alla olevia ohjeita. Lopputulos on molemmilla tavoilla sama.

Vinkki: Jos tarjous on jo laskettu ja tarjouksen sisältö soveltuu projektin pohjaksi, voit luoda samalla kertaa projektin ja sen tehtävät. Älä silloin noudata tätä ohjetta vaan katso Projektirakenteen luominen tarjouksesta automaattisesti.

Voit luoda tarjoukselle projektin, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus tarjouksiin ja pääsy tarjoukseen.

• Tarjouksella ei vielä ole projektia.

• Tarjouksen asiakas on yritys.

• Tarjouksen asiakas on yhdistetty korkeintaan yhteen pääprojektiin.

Tarjouksen projekti luodaan seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Luo projekti.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Täytä projektin ensisijaiset perustiedot:

• Koodi Oletuksena projektille muodostuu automaattisesti juoksevaan numerointiin perustuva koodi. Mercuksen tekninen tuki voi kytkeä koodien juoksevan numeroinnin päälle tai pois päältä.

• Nimi Oletuksena tarjouksen nimi. Voit halutessasi muokata nimeä.

• ProsessiProsessi, jota projekti noudattaa. Jos prosessilla on pakollisia parametreja, myös niille on syötettävä arvo.

• Kuvaus

6. Napsauta Lisää.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

7. Täytä projektin muut perustiedot. Alla on kuvattu oletuksena käytössä olevat perustiedot. Jos yrityksesi asetuksia on mukautettu, käytössä saattaa olla eri tietoja.

• Koodi Oletuksena projektille muodostuu automaattisesti juoksevaan numerointiin perustuva koodi. Mercuksen tekninen tuki voi kytkeä koodien juoksevan numeroinnin päälle tai pois päältä.

• Nimi

• Tila Jokin seuraavista, ellei projektien tiloja ole mukautettu:

• Odottaa Työt eivät ole alkaneet. Kun jokin projektin tai sen aliprojektien tehtävistä käynnistetään, Broker Site Manager vaihtaa projektin tilaksi Meneillään.

• Meneillään Työt ovat käynnissä.

• Keskeytetty Työt on keskeytetty lopullisesti. Kun projekti keskeytetään, Broker Site Manager keskeyttää automaattisesti kaikki projektin aliprojektit ja niiden tehtävät.

• Valmis Työ on valmis. Kun siirrät projektin tilaan Valmis, sen aliprojektit siirtyvät automaattisesti samaan tilaan.

• Arkistoitu Projekti on arkistoitu. Arkistoinnin jälkeenkin projekti näkyy Broker Site Managerissa.

• Lopetettu Asiakas on lopettanut projektin. Kun projekti lopetetaan, Broker Site Manager keskeyttää automaattisesti kaikki projektin ja sen aliprojektien tehtävät.

• Tilapäisesti jäissä Työt on keskeytetty väliaikaisesti. Kun jokin projektin tai sen aliprojektien tehtävistä käynnistetään, Broker Site Manager vaihtaa projektin tilaksi Meneillään.

• Jatkuva Projektin työt ovat jatkuvasti käynnissä eikä niillä ole määräaikaa.

• Aloitus Projektin aloituspäivä.

• Lopetus Projektin lopetuspäivä.

• Laskutus Määrittää, miten projektin julkiset tehtävät laskutetaan. Vaikuttaa siihen, mihin tilaan projektin julkiset tehtävät menevät dokumentoinnin hyväksymisen jälkeen. Näkyvyydeltään henkilökohtaiset tehtävät eivät ole laskutettavia vaan menevät dokumentoinnin hyväksymisen jälkeen tilaan Valmis - Ei laskutettava työ.

Jos projektin oma laskutusasetus on määrittämättä, siihen sovelletaan ylemmän projektitason laskutusasetusta.

Lue lisää ohjeesta Projektin laskutus.

• ProsessiProsessi, jota projekti noudattaa.

• Kuvaus

8. Napsauta sivun alareunassa Tallenna.

Seuraavaksi projektiin kannattaa yhdistää projektipäällikkö ja tarvittaessa myös muut sidonnaisuudet.

Voit yhdistää tarjouksen haluamasi kohteen projektiin, tai luoda kohteelle uuden projektin, johon tarjous yhdistetään. Uutta projektia luotaessa kohteelle muodostuu samalla automaattisesti pääprojekti, jos kohteella ei vielä ole sellaista.

Voit yhdistää tarjouksen kohteen projektiin, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus tarjouksiin ja pääsy tarjoukseen.

• Tarjouksella ei vielä ole projektia.

• Tarjouksen asiakas on yritys.

• Tarjouksen asiakas on yhdistetty korkeintaan yhteen pääprojektiin.

Tarjous yhdistetään kohteen projektiin seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Liitä kohteen projektiin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Kirjoita osa kohteen nimestä tai koodista hakukenttään ja paina Enteriä.

6. Laajenna haluamasi kohteen projektit napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle. Toista tarvittaessa, kunnes olet laajentanut haluamasi projektitason.

7. Jos löysit haluamasi projektin, napsauta Liitä tähän.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Jos kohteella ei ole projekteja tai haluamaasi projektia, luo uusi seuraavasti:

• Napsauta Lisää.

• Täytä projektin perustiedot:

• Koodi

• Nimi

• ProsessiProsessi, jota projekti noudattaa.

• Napsauta Lisää.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Tarjouksen yhdistäminen muuhun projektiin

Voit yhdistää tarjouksen olemassa olevaan projektiin tai luoda tarjoukselle uuden projektin, jos sinulla on käyttöoikeus tarjouksiin ja pääsy tarjoukseen.

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta tarjouksen perustiedoissa Valitse projekti.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Kirjoita hakukenttään osa projektin tai sitä ylemmän projektitason nimestä tai koodista ja paina sitten Enteriä.

5. Laajenna hakutuloksissa haluamasi projekti napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle. Toista tarvittaessa, kunnes olet laajentanut haluamasi projektitason.

Vinkki: Jos et löydä haluamaasi projektia, voit lisätä uuden napsauttamalla Lisää ja täydentämällä sitten projektin tiedot.

6. Napsauta Liitä tähän.

Tarjouksen projektin vaihtaminen

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Muokkaa.

4. Napsauta Projektin vieressä Vaihda.

5. Kirjoita hakukenttään osa projektin tai sitä ylemmän projektitason nimestä tai koodista ja paina sitten Enteriä.

6. Laajenna hakutuloksissa haluamasi projekti napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle. Toista tarvittaessa, kunnes olet laajentanut haluamasi projektitason.

Vinkki: Jos et löydä haluamaasi projektia, voit lisätä uuden napsauttamalla Lisää ja täydentämällä sitten projektin tiedot.

7. Napsauta Liitä tähän.