Toimittajien valitseminen tarjouksen nimikkeille

Tarjouksen sisältöön lisäämällesi nimikkeelle valikoituu automaattisesti nimiketietokannasta toimittaja, joka on lisäyshetkellä edullisin – tai joka nimikkeen aiempiin esiintymiin samassa tarjouksessa on jo valittu. Tässä ohjeessa kuvataan, miten voit valita toimittajat itse.

Oletustoimittaja

Kun tarjoukseen lisätään nimike, sen toimittajahinnaksi valikoituu automaattisesti edullisin toimittajahinta – seuraavin poikkeuksin:

• Jos toimittajahinta on nolla, se ei valikoidu.

• Jos nimikkeellä on aiempia esiintymiä tarjouksessa, lisätylle nimikkeelle valikoituu niiden käyttämä toimittajahinta.

Alla olevista osioista voit lukea, miten toimittajahintoja vaihdetaan ja optimoidaan.

Toimittajien valitseminen toimittajasimuloinnissa

Toimittajasimuloinnissa voit tarkastella tarjouksen kaikkien nimikkeiden toimittajahintoja kerralla ja valita nimikkeille parhaat toimittajat. Simulointi näyttää kunkin toimittajan edullisimman hinnan nimiketietokannasta sekä tarjoukseen tuodut hinnat.

Huomaa: Jos haluat käyttää toimittajasimuloinnissa ajantasaisia hintoja, päivitä tarjouksen toimittajahinnat ennen simuloinnin avaamista. Muuten simulointi näyttää hinnat siltä hetkeltä, kun nimike on lisätty tarjoukseen tai kun tarjouksen toimittajahinnat on viimeksi päivitetty.

Toimittajasimulointia käytetään seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Toimittajasimulointi.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Huomaa: Jos painike puuttuu valikosta, tarkista että tarjouksessa on vähintään yksi nimike.

5. Toimittajasimulointi listaa tarjouksen nimikkeet ja korostaa valitut toimittajahinnat vihreällä ja edullisimmat punaisella. Jos haluat vaihtaa nimikkeen toimittajaa, napsauta haluamaasi toimittajahintaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Kun olet tyytyväinen valintoihin, tallenna ne napsauttamalla Tallenna.

Hyvä tietää toimittajasimuloinnista:

• Valittu toimittajahinta on korostettu vihreällä.

• Edullisin toimittajahinta on korostettu punaisella, jos sitä ei ole valittu.

• Voit järjestää nimikkeet esimerkiksi yhteensä kuluvan rahan perusteella napsauttamalla sarakkeen otsikkoa. Järjestämiseen voi käyttää näitä sarakkeita: Nimike, Määrä, Yhteensä.

• Ero-sarake näyttää valintojen erotuksen lähtötilanteeseen. Se siis kertoo, kuinka paljon voit säästää vaihtamalla toimittajat.

• Alin rivi näyttää valintojen hinnat yhteensä, huomioiden nimikkeiden määrät tarjouksessa.

• Tarjoukseen tuodut hinnat näkyvät omassa sarakkeessaan, toimittajan viitteellä otsikoituna.

Toimittajien valitseminen automaattisesti optimoimalla

Voit valita toimittajat täysin automaattisesti, niin että laskennassa käytetään esimerkiksi mahdollisimman edullisia hintoja.

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Rakenne.

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Optimoi laskelma.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

6. Napsauta ilmestyneessä ikkunassa haluamaasi optimointitapaa.

7. Jos valitsit optimointitavan, joka edellyttää toimittajien priorisointia, valitse toimittajille prioriteettinumerot. Mitä pienempi numero, sitä korkeampi prioriteetti. Tyhjä numero tarkoittaa alhaisinta prioriteettia.

8. Napsauta OK.

Toimittajan valitseminen tarjouksen rakenteessa

Voit vaihtaa nimikkeen toimittajaa tarjouksen rakenteessa kaksoisnapsauttamalla. Toimittaja vaihtuu läpi tarjouksen. Jos nimike siis esiintyy tarjouksessa useasti, kaikkien esiintymien toimittaja vaihtuu.

Toimittaja vaihdetaan seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Rakenne.

4. Laajenna tarjouksen rivejä napsauttamalla rivin vasemmassa reunassa olevaa nuolta Kuvankaappaus Broker Site Managerista, kunnes saat näkyviin haluamasi nimikkeen toimittajat.

5. Valittu toimittaja on korostettu harmaalla. Vaihda toimittajaa kaksoisnapsauttamalla haluamaasi toimittajaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Vinkki: Voit liikkua rivien välillä ja laajentaa niitä myös nuolinäppäimillä ja valita toimittajan painamalla sen kohdalla Enteriä.

Tarjouskohtaisen toimittajan lisääminen

Jos tarvitset tarjouksessa toimittajahintaa, jota ei ole nimiketietokannassa, voit lisätä tarjouksen nimikkeelle tarjouskohtaisen toimittajahinnan. Se on käytettävissä vain kyseisessä tarjouksessa eikä tallennu nimikerekisteriin.

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta sivun alareunassa Rakenne.

4. Laajenna tarjouksen rivejä napsauttamalla rivin vasemmassa reunassa olevaa nuolta Kuvankaappaus Broker Site Managerista, kunnes saat näkyviin haluamasi nimikkeen.

5. Valitse nimike napsauttamalla sitä.

6. Jos erikoistoiminnot eivät ole auki, avaa ne napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

7. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Lisää toimittaja.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

8. Täytä toimittajan hintatiedot:

• Toimittaja Pakollinen. Kirjoita kenttään osa toimittajan nimestä ja napsauta ilmestyneessä listassa oikeaa toimittajaa. Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, se on lisättävä Broker Site Manageriin. Toimittajan nimen kirjoittaminen Toimittaja-kenttään ei yksin tee mitään.

• Koodi Toimittajan koodi nimikkeelle.

• Nimi Toimittajan nimi nimikkeelle.

• Kustannus Nimikkeen kustannus toimittajan yksikköä kohti.

• Tyyppi Kustannuksen tyyppi on jompikumpi seuraavista:

• Toimittajan ovh

• Nettohinta

• Alennus-% Alennusprosentti tallentuu vain, kun kustannuksen tyyppi on Toimittajan ovh.

• Yksikkö Toimittajan yksikkö eli yksikkö, jossa toimittaja toimittaa nimikettä.

• Valuutta Oletuksena EUR.

• Toimituserä Käyttöyksiköitä per toimittajan yksikkö. Käyttöyksikkö on tallennettu nimikkeen perustietoihin.

9. Napsauta Lisää.