Tarjouksen tilat ja tilan vaihtaminen

Käytettävissä olevat tilat

Käytettävissä olevat tilat riippuvat yrityksesi ympäristön asetuksista. Asetuksissa määritellään myös, mitkä tilat voivat seurata toisiaan. Asetuksia voi mukauttaa Mercuksen tekninen tuki.

Oletuksena käytössä ovat seuraavat tilat:

• Potentiaalilaskelma Tarjousta lasketaan asiakkaan oletettujen tai tiedossa olevien tarpeiden perusteella tilanteessa, jossa tarjouspyyntöä ei ole vielä tullut. Potentiaalilaskelmilla kartoitetaan asiakkaan myyntipotentiaalia, jotta myyntitoimintaa saadaan ohjattua oikeaan suuntaan.

• Tarjouspyyntö Asiakkaalta on tullut tarjouspyyntö ja laskentapäätöstä ei ole vielä tehty.

• Otetaan laskentaan Tarjous on päätetty laskea.

• Laskennassa Tarjousta lasketaan.

• Laskenta valmis Tarjous on laskettu.

• Myyntihinta asetettu Tarjous on hinnoiteltu.

• Lähetetty Tarjous on lähetetty.

• Tilattu Asiakas on tehnyt tilauksen ja tilaus on päätetty toimittaa.

• Siirtynyt Tarjous on lähetetty ja asiakas lykkää hankintapäätöstään.

• Ohi Tilaa käytetään kaikissa tilanteissa, joissa tarjouksen käsittely loppuu sillä seurauksella, että tilausta ei toimiteta. Esimerkiksi kun tarjous jätetään laskematta tai lähettämättä, kun tarjouskilpailu hävitään tai kun tarjouskilpailu voitetaan mutta tilaus päätetään jättää hyväksymättä.

• Toimitus menossa Tilauksen toimitus on meneillään.

• Toimitettu Tilaus on toimitettu.

• Arkistoitu Tarjous on arkistoitu. Arkistoidut tarjoukset poistuvat laskijoiden tietokoneilta Broker Estimatessa mutta säilyvät Broker Site Managerissa.

Tilan vaihtaminen

Voit vaihtaa tarjouksen tilaa, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on pääsy tarjoukseen.

• Sinulla on käyttöoikeus tarjousten muokkaamiseen tai olet jokin seuraavista ja sinulla on käyttöoikeus tarjousten tarkasteluun:

• tarjouksen laskija tai laskijan varsinaisen tiimin vetäjä

• tarjoukseen yhdistetyn projektin tai ylemmän projektin projektipäällikkö.

Tarjouksen tila vaihdetaan seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Tarjoukset.

2. Etsi tarjous ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta Tilan vieressä Vaihda.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Napsauta haluamaasi tilaa ja napsauta sitten Vaihda.

5. Jos vaihdoit tarjouksen tilaksi Ohi ja yrityksesi käyttää syykoodeja, Broker Site Manager pyytää valitsemaan syykoodin. Napsauta haluamaasi koodia ja napsauta sitten Ok.

Vinkki: Tarjouksen projektin vaihe voidaan laittaa vaihtumaan automaattisesti, kun vaihdat tarjouksen tilaa. Kysy lisää Mercuksen teknisestä tuesta.