Työkalujen varaaminen osaston projekteihin

Osaston vetäjä voi varata työkaluja osaston projekteihin tarkoitusta varten tehdyssä kaaviossa. Työkaluja varataan projekteihin esimerkiksi silloin, kun resursointi tehdään projektitasolla eikä yksittäisiä tehtäviä käsitellä lainkaan.

Työkalujen projektivarauskaavion avaaminen

Voit avata osaston työkalujen projektivarauskaavion, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

• Sinulla on käyttöoikeus osastojen hallintaan ja kalenteriin.

• Olet osaston vetäjä.

Projektivarauskaavio avataan seuraavasti:

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Osastot-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Mene osaston sivulle napsauttamalla osaston rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Varaa työkaluja projekteihin.

Työkalujen projektivarauskaavion osat

Alla olevaan kuvaan on merkitty työkalujen projektivarauskaavion olennaisimmat osat.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

1. Osaston työkalut Työkalut, jotka on yhdistetty osastoon. Omalle yritykselle kuuluvat työkalut eli sisäiset resurssit on merkitty vihreällä ja muille yrityksille kuuluvat työkalut eli ulkoiset resurssit turkoosilla.

2. Osaston projektit Projektit, jotka on yhdistetty osastoon. Projektit näkyvät prioriteettijärjestyksessä.

3. Työkalujen varaukset

4. Projektien aikataulut

Kalenterin loitontaminen, lähentäminen ja siirtäminen

• Loitonna tai lähennä kalenteria napsauttamalla varauskaavion oikeassa yläkulmassa olevaa luetteloa ja napsauttamalla sitten haluamaasi tarkkuutta. Voit valita tarkkuudeksi kuukauden, viikon tai päivän.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

• Siirry kalenterissa eteen tai taakse vierittämällä sivua oikealle tai vasemmalle. Jos tulet vieritettävän alueen loppuun, napsauta kalenterin kolmannen otsikkorivin oikeaa tai vasenta reunaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Työkalujen ja projektien suodattaminen

Suodattamalla saat näkyville vain haluamasi työkalut tai projektit.

1. Avaa työkalujen projektivarauskaavio.

2. Kaksoisnapsauta haluamasi työkalun tai projektin nimeä.

3. Nimi ilmestyy suodatusehdoksi listan alareunaan.

• Jos haluat muokata suodatusehtoa, kirjota uusi ehto ja paina Enter. Voit käyttää jokerimerkkinä tähteä (*). Se vastaa mitä tahansa merkkiä tai merkkejä.

• Jos haluat poistaa suodatuksen, tyhjennä suodatusehto ja paina Enter.

Työkalun varaaminen projektiin

Osaston vetäjä voi varata osaston työkaluja osaston projekteihin. Varaukset tehdään päivän tarkkuudella.

1. Avaa työkalujen projektivarauskaavio.

2. Kaavion alaosassa näkyvät osaston projektit prioriteettijärjestyksessä ja yläosassa osaston työkalut. Varaa työkalu projektiin vetämällä projektin nimi työkalun riville kalenteriin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Siirrä varaus haluamaasi kohtaan kalenterissa vetämällä varauksen janaa keskeltä. Kun päästät varauksesta irti, sen alkuaika kiinnittyy kalenterin tarkkuudesta riippuen lähimpään vasemmalla olevaan päivän tai viikon alkuun.

4. Jos haluat muuttaa varauksen kestoa, tee jompikumpi seuraavista:

• Siirrä varauksen alkuaikaa vetämällä janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä varauksen loppuaikaa vetämällä janan oikeasta reunasta.

Varauksen siirtäminen työkalulta toiselle

Voit siirtää varauksen osaston työkalulta toiselle vetämällä.

1. Avaa työkalujen projektivarauskaavio.

2. Vedä varaus haluamasi työkalun riville.

Varauksen jakaminen kahtia

1. Avaa työkalujen projektivarauskaavio.

2. Napsauta varausta hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Jaa kahtia.

Varauksen monistaminen

1. Avaa työkalujen projektivarauskaavio.

2. Napsauta varausta hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Monista.

Varauksen poistaminen

1. Avaa työkalujen projektivarauskaavio.

2. Napsauta varausta hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Poista.

Projektin varausten korostaminen

Voit korostaa tiettyyn projektiin tehdyt varaukset, jotta erotat ne helpommin muista varauksista.

1. Avaa työkalujen projektivarauskaavio.

2. Napsauta kaavion alaosassa haluamasi projektin aikataulua kuvaavaa palkkia. Palkki ja projektin varauksia kuvaavat palkit värjäytyvät vihreiksi.