Henkilöiden varaaminen projekteihin

Voit varata henkilöitä projekteihin tarkoitusta varten tehdyssä kaaviossa. Henkilöitä varataan projekteihin esimerkiksi silloin, kun

• resursointi tehdään projektitasolla eikä yksittäisiä tehtäviä käsitellä lainkaan

• projektiin varattuja henkilöitä halutaan varata projektin tehtäviin.

Samassa kaaviossa voit hallita myös henkilöiden poissaoloja eli saat kokonaisnäkymän siitä, mikä projektien resurssitilanne milloinkin on.

Henkilöiden projektivarauskaavion avaaminen

Voit avata henkilöiden projektivarauskaavion, jos sinulla on käyttöoikeus projekteihin.

1. Mene omiin tietoihisi napsauttamalla ylätunnisteessa profiilikuvaasi.

2. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

3. Napsauta sivun oikeaan alareunaan avautuneessa valikossa Varaa henkilöitä projekteihin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Henkilöiden projektivarauskaavion osat

Alla olevaan kuvaan on merkitty henkilöiden projektivarauskaavion olennaisimmat osat.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

1. Omat henkilöt Henkilöt, joita varaat projekteihin.

2. Kaikki henkilöt Henkilöt, joista valitset omat henkilösi. Oman yrityksesi henkilöt on merkitty vihreällä ja muiden yritysten henkilöt turkoosilla.

Oletuksena listassa näkyvät vain oman yrityksesi henkilöt. Muiden yritysten henkilöt saa näkyviin suodattamalla.

3. Omat projektit Projektit, joihin varaat henkilöitä.

4. Käytettävissä olevat poissaolotyypit

5. Omien henkilöiden varaukset ja poissaolot Varaukset omiin projekteihisi näkyvät projektien värisinä. Varaukset muihin projekteihin näkyvät harmaina.

6. Omien projektien aikataulut

Kalenterin loitontaminen, lähentäminen ja siirtäminen

• Loitonna tai lähennä kalenteria napsauttamalla varauskaavion oikeassa yläkulmassa olevaa luetteloa ja napsauttamalla sitten haluamaasi tarkkuutta. Voit valita tarkkuudeksi viikon tai päivän.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

• Siirry kalenterissa eteen tai taakse vierittämällä sivua oikealle tai vasemmalle. Jos tulet vieritettävän alueen loppuun, napsauta kalenterin kolmannen otsikkorivin oikeaa tai vasenta reunaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Omien henkilöiden hallitseminen

Jotta voit varata henkilöä projekteihin, sinun on valittava tämä omiin henkiöihisi.

Henkilön valitseminen omiin henkilöihin

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Vedä henkilö kaikkien henkilöiden listasta omien henkilöiden listaan.

Huomaa: Kaikkien henkilöiden listassa näkyvät oletuksena vain oman yrityksesi henkilöt. Jos haluat lisätä omiin henkilöihin johonkin muuhun yritykseen kuuluvan henkilön, suodata hänet ensin näkyville. Katso alempana oleva osio Henkilöiden suodattaminen.

Henkilön poistaminen omista henkilöistä

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Tartu henkilöön tämän kuvakkeesta ja vedä kaikkien henkilöiden listaan.

Omien henkilöiden järjestäminen

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Vedä oma henkilö kahvasta Kaksi vaakaviivaa päällekkäin haluamaasi kohtaan listassa.

Henkilöiden suodattaminen

Suodattamalla saat omista henkilöistä tai kaikista henkilöistä näkyville vain haluamasi henkilöt.

Kaikkien henkilöiden listassa näkyvät oletuksena kaikki oman yrityksesi henkilöt. Suodattamalla saat näkyville myös ne muiden yritysten henkilöt, jotka vastaavat suodatusehtoa.

Voit suodattaa henkilöitä nimen, tiimin, osaston ja osaamisen perusteella.

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Kaksoisnapsauta joko omissa henkilöissäsi tai kaikissa henkilöissä ketä tahansa henkilöä.

3. Valitsemasi henkilön nimi ilmestyy suodatusehdoksi listan alareunaan.

• Jos haluat muokata suodatusehtoa, kirjoita uusi ehto ja paina Enter. Voit käyttää jokerimerkkinä tähteä (*). Se vastaa mitä tahansa merkkiä tai merkkejä.

• Jos haluat poistaa suodatuksen, tyhjennä suodatusehto ja paina Enter.

Esimerkkejä suodatusehdoista

Ehto Löytää esimerkiksi
*vallu Henkilöt, joiden etunimi on Vallu
C* Henkilöt, joilla on osaaminen nimeltä C-ajokortti
As-HKI Henkilöt, joiden tiimin nimi tai kutsumanimi on As-HKI

Poissaolon lisääminen

Voit lisätä henkilöiden projektivarauskaaviossa henkilöille poissaoloja päivän tai viikon tarkkuudella. Lisää lyhyemmät poissaolot henkilön tietojen kautta.

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Käytettävissä olevat poissaolotyypit näkyvät omien henkilöiden yläpuolella. Lisää henkilölle poissaolo vetämällä haluamasi poissaolotyypin värikoodi hänen rivilleen kaavion kalenteriosaan. Kun päästät poissaolosta irti, sen alkuaika kiinnittyy kalenterin tarkkuudesta riippuen lähimpään vasemmalla olevaan päivän tai viikon alkuun.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Jos haluat muuttaa poissaolon aikaa, tee jokin seuraavista:

• Siirrä poissaoloa vetämällä.

• Siirrä poissaolon alkuaikaa vetämällä janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä poissaolon loppuaikaa vetämällä janan oikeasta reunasta.

Näin lisätty poissaolo on vahvistamaton eikä siihen ole kirjattu syytä eli nimeä. Jos yrityksesi toimintamalliin kuuluu nimetä ja vahvistaa poissaolot, voit muokata tiimisi varsinaisille jäsenille lisäämiäsi poissaoloja.

Poissaolon poistaminen

Poissaolon voi poistaa, jos sen tila on Vahvistamaton.

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Napsauta haluamaasi poissaoloa hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Poista.

Omien projektien hallitseminen

Jotta voit varata projektiin henkilöitä, sinun on valittava projekti omiin projekteihisi.

Projektin valitseminen omiin projekteihin

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Napsauta sivun alaosassa plusmerkkiä Plusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Broker Site Manager listaa projektit joiden perustiedoissa on aloitus, lopetus ja prosessi. Jos projekteja on paljon, hae projektia kirjoittamalla osa sen nimestä tai koodista hakukenttään ja painamalla Enter.

4. Valitse yksi tai useampi projekti hakutuloksista napsauttamalla niitä, ja napsauta sitten Lisää.

Projektin poistaminen omista projekteista

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Napsauta sivun alaosassa miinusmerkkiä Miinumerkki.

3. Jos projekteja on paljon, hae projektia kirjoittamalla osa sen nimestä tai koodista hakukenttään ja painamalla Enter.

4. Valitse yksi tai useampi projekti hakutuloksista napsauttamalla niitä, ja napsauta sitten Poista.

Projektin värin valitseminen

Oletuksena omiin projekteihisi valitun projektin väri kertoo projektin prosessin tyypin. Myyntiprojektit ovat punaisia, tuotekehitysprojektit vihreitä ja kehitysprojektit oransseja. Voit kuitenkin valita projektille toisen värin, jotta erotat projektit paremmin toisistaan.

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Napsauta projektin rivin vasemmassa reunassa olevaa väriä.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Napsauta haluamaasi väriä.

Projektin aikataulun muokkaaminen

Voit muuttaa projektin aloitus- ja lopetusaikaa henkilöiden projektivarauskaaviossa.

• Siirrä projektin aloitusaikaa vetämällä projektin janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä projektin lopetusaikaa vetämällä projektin janan oikeasta reunasta.

Huomaa: Projektin aloitus- ja lopetusaika rajoittavat sen varausten aikataulua. Jos myöhäistät aloitusaikaa, myös varausten alkuaika siirtyy tarvittaessa automaattisesti. Jos puolestaan aikaistat lopetusaikaa, varausten loppuaika siirtyy tarvittaessa automaattisesti.

Omien projektien suodattaminen

Suodattamalla saat omista projekteista näkyviin vain haluamasi projektit. Voit suodattaa projekteja nimen tai koodin perusteella.

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Kirjoita osa projektin nimestä tai koodista omien projektien alapuolella olevaan hakukenttään ja paina Enter. Voit käyttää nimessä tai koodissa jokerimerkkinä tähteä (*). Se vastaa mitä tahansa merkkiä tai merkkejä.

Projektivarausten hallitseminen

Henkilön varaaminen projektiin

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Vedä projektin nimi kalenteriin haluamasi oman henkilön riville.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Siirrä varaus haluamaasi kohtaan kalenterissa vetämällä varauksen janaa keskeltä. Kun päästät varauksesta irti, sen alkuaika kiinnittyy kalenterin tarkkuudesta riippuen lähimpään vasemmalla olevaan päivän tai viikon alkuun.

4. Jos haluat muuttaa varauksen kestoa, tee jompikumpi seuraavista:

• Siirrä varauksen alkuaikaa vetämällä janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä varauksen loppuaikaa vetämällä janan oikeasta reunasta.

Huomaa: Projektin aloitus- ja lopetusaika rajoittavat sen varausten aikataulua. Projektivaraus ei voi alkaa ennen projektin alkua eikä päättyä projektin lopetuksen jälkeen.

Varauksen siirtäminen henkilöltä toiselle

Voit siirtää varauksen omalta henkilöltä toiselle vetämällä.

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

2. Vedä varaus haluamasi henkilön riville.

Varauksen jakaminen kahtia

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

Varauksen monistaminen

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.

Varauksen poistaminen

1. Avaa henkilöiden projektivarauskaavio.