Henkilöiden varaaminen projektin tehtäviin

Projektin projektipäällikkö voi varata projektiin varattuja henkilöitä projektin tehtäviin tarkoitusta varten tehdyssä kaaviossa. Samassa kaaviossa projektipäällikkö voi hallita myös projektiin varattujen henkilöiden poissaoloja eli hän saa kokonaiskuvan projektin resursseista ja niiden käytettävyydestä.

Perusteet

Projektin tehtävävarauskaavion avaaminen

Voit avata projektin henkilöiden tehtävävarauskaavion, jos sinulla on käyttöoikeus projekteihin ja olet kyseisen projektin projektipäällikkö.

1. Mene projektin sivulle.

2. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

3. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Varaa henkilöitä tehtäviin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Projektin tehtävävarauskaavion osat

Alla olevaan kuvaan on merkitty projektin tehtävävarauskaavion olennaisimmat osat.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

1. Henkilöresurssit Eli projektiin ja sen aliprojekteihin varatut henkilöt. Henkilöt voidaan varata projektiin joko osaston projektivarausten tai henkilöiden projektivarausten kautta.

Oman yrityksen työntekijät on merkitty vihreällä ja muiden yritysten työntekijät turkoosilla.

2. Tehtävät Projektin ja sen aliprojektien tehtävät, joilla on sekä aloitus- että lopetusaika.

3. Poissaolotyypit

4. Henkilöresurssien varaukset ja poissaolot Varaukset tämän projektin tehtäviin näkyvät tehtävien värisinä. Varaukset muihin projekteihin näkyvät harmaina.

5. Tehtävien aikataulut

Kalenterin loitontaminen, lähentäminen ja siirtäminen

• Loitonna tai lähennä kalenteria napsauttamalla varauskaavion oikeassa yläkulmassa olevaa luetteloa ja napsauttamalla sitten haluamaasi tarkkuutta. Voit valita tarkkuudeksi viikon tai päivän.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

• Siirry kalenterissa eteen tai taakse vierittämällä sivua oikealle tai vasemmalle. Jos tulet vieritettävän alueen loppuun, napsauta kalenterin kolmannen otsikkorivin oikeaa tai vasenta reunaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Tehtävän värin valitseminen

Oletuksena tehtävän väri kertoo tehtävän prioriteetin. Voit kuitenkin valita tehtävälle toisen värin, jotta erotat tehtävät paremmin toisistaan.

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Napsauta tehtävän rivin vasemmassa reunassa olevaa väriä.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Napsauta haluamaasi väriä.

Tehtävävaraukset

Henkilön varaaminen tehtävään

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Vedä tehtävän nimi kalenteriin haluamasi henkilön riville.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Siirrä varaus haluamaasi kohtaan kalenterissa vetämällä varauksen janaa keskeltä. Kun päästät varauksesta irti, sen alkuaika kiinnittyy kalenterin tarkkuudesta riippuen lähimpään vasemmalla olevaan päivän tai viikon alkuun.

4. Jos haluat muuttaa varauksen kestoa, tee jompikumpi seuraavista:

• Siirrä varauksen alkuaikaa vetämällä janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä varauksen loppuaikaa vetämällä janan oikeasta reunasta.

Varauksen siirtäminen henkilöltä toiselle

Voit siirtää varauksen projektin henkilöresurssilta toiselle vetämällä.

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Vedä varaus haluamasi henkilön riville.

Varauksen jakaminen kahtia

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Napsauta varausta hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Jaa kahtia.

Varauksen monistaminen

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Napsauta varausta hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Monista.

Varauksen poistaminen

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Napsauta varausta hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Poista.

Poissaolot

Poissaolon lisääminen

Voit lisätä projektin tehtävävarauskaaviossa henkilöille poissaoloja päivän tai viikon tarkkuudella. Lisää lyhyemmät poissaolot henkilön tietojen kautta.

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Käytettävissä olevat poissaolotyypit näkyvät omien henkilöiden yläpuolella. Lisää henkilölle poissaolo vetämällä haluamasi poissaolotyypin värikoodi hänen rivilleen kaavion kalenteriosaan. Kun päästät poissaolosta irti, sen alkuaika kiinnittyy kalenterin tarkkuudesta riippuen lähimpään vasemmalla olevaan päivän tai viikon alkuun.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Jos haluat muuttaa poissaolon aikaa, tee jokin seuraavista:

• Siirrä poissaoloa vetämällä.

• Siirrä poissaolon alkuaikaa vetämällä janan vasemmasta reunasta.

• Siirrä poissaolon loppuaikaa vetämällä janan oikeasta reunasta.

Näin lisätty poissaolo on vahvistamaton eikä siihen ole kirjattu syytä eli nimeä. Jos yrityksesi toimintamalliin kuuluu nimetä ja vahvistaa poissaolot, voit muokata tiimisi varsinaisille jäsenille lisäämiäsi poissaoloja.

Poissaolon poistaminen

Poissaolon voi poistaa, jos sen tila on Vahvistamaton.

1. Avaa projektin tehtävävarauskaavio.

2. Napsauta haluamaasi poissaoloa hiiren oikealla painikkeella ja napsauta sitten Poista.