Projektinhoitajien ajan varaaminen osaston projekteihin

Osaston vetäjä voi varata projektinhoitajien ja projektipäälliköiden työaikaa osastonsa projekteihin tarkoitusta varten rakennetussa kaaviossa. Kaavion avulla pidät projekteja hoitavien henkilöiden ajankäytön tasapainossa ja havaitset, milloin heidän aikatauluissaan on tilaa, jota voitaisiin hyödyntää esimerkiksi useampien projektien toteuttamiseen.

Perusteet

Projektinhoitajien ajankäyttökaavion avaaminen

1. Mene Hallinta-sivulle napsauttamalla Broker Site Managerin ylätunnisteen oikeassa reunassa olevaa rataskuvaketta Kuvankaappaus Broker Site Managerista.

2. Napsauta Osastot-rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Mene osaston sivulle napsauttamalla osaston rivillä olevaa nuolta Nuoli
oikealle.

4. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

5. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Varaa hoitajien aikaa projekteihin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Projektinhoitajien ajankäyttökaavion osat

Alla olevaan kuvaan on merkitty projektinhoitajien ajankäyttökaavion olennaisimmat osat.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

1. Valitut projektinhoitajat Projektinhoitajat ja projektipäälliköt, joiden työaikaa varaat osaston projekteihin. Oman yrityksesi henkilöt on merkitty vihreällä ja muiden yritysten henkilöt turkoosilla.

2. Osaston projektit Osastoon yhdistetyt projektit, joilla on aloitus- ja lopetusaika. Projektit näkyvät prioriteettijärjestyksessä. Myyntiprojektit on merkitty punaisella, tuotekehitysprojektit vihreällä ja kehitysprojektit oranssilla.

3. Projektinhoitajien varaukset Projektinhoitajan omalla rivillä on yhteenveto hänen varatusta työajastaan. Rivin taustaväri on vaaleanpunainen, jos projektinhoitajan aikaa ei ole varattu mihinkään projektiin. Väri muuttuu punaisesta oranssiin ja vihreään sitä mukaa, kun varausten summa lähestyy 100 prosenttia projektipäällikön työajasta.

Yhteenvetorivin alapuolella on rivit

• kullekin osaston projektille, johon projektinhoitajan aikaa on varattu

• kaikille muille projektille, joihin projektinhoitaja on yhdistetty.

Projektin riviltä näet, kuinka monta prosenttia projektinhoitajan työajasta varaus kattaa. Voit varata eri prosenttiosuuden projektin eri vaiheisiin.

4. Osaston projektit Projektin harmaa palkki näyttää sen keston ja harmaan palkin päällä olevat värilliset palkit, kuinka monta prosenttia yhden projektinhoitajan työajasta projektiin on yhteensä varattu. Väri muuttuu punaisesta oranssiin ja vihreään sitä mukaa, kun varausten summa lähestyy 100 prosenttia.

Kalenterin loitontaminen, lähentäminen ja siirtäminen

• Loitonna tai lähennä kalenteria napsauttamalla varauskaavion oikeassa yläkulmassa olevaa luetteloa ja napsauttamalla sitten haluamaasi tarkkuutta. Voit valita tarkkuudeksi kuukauden, viikon tai päivän.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

• Siirry kalenterissa eteen tai taakse vierittämällä sivua oikealle tai vasemmalle. Jos tulet vieritettävän alueen loppuun, napsauta kalenterin kolmannen otsikkorivin oikeaa tai vasenta reunaa.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

Projektinhoitajat

Henkilön valitseminen projektinhoitajiin

1. Avaa projektinhoitajien ajankäyttökaavio.

2. Napsauta valittujen projektinhoitajien alapuolella plusmerkkiä Plusmerkki.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Broker Site Manager listaa osastoon yhdistetyt henkilöt. Jos haluat valita jonkun muun henkilön, kirjoita osa hänen nimestään hakukenttään ja paina Enter.

4. Valitse yksi tai useampi henkilö napsauttamalla niitä ja napsauta sitten Valitse.

Henkilön poistaminen projektinhoitajista

1. Avaa projektinhoitajien ajankäyttökaavio.

2. Napsauta valittujen projektinhoitajien alapuolella miinusmerkkiä Miinusmerkki.

3. Valitse yksi tai useampi henkilö napsauttamalla niitä ja napsauta sitten Valitse.

Varaukset

Projektinhoitajan ajan varaaminen projektiin

1. Avaa projektinhoitajien ajankäyttökaavio.

2. Vedä projektin nimi haluamasi projektinhoitajan alapuolelle, tyhjään riviin.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

3. Napsauta varauspalkin vasemmassa reunassa olevaa prosenttilukua.

4. Kirjoita prosenttiosuus, jonka projektinhoitaja varauksen ajan käyttää työajastaan projektiin, ja paina sitten Enter.

5. Jos haluat muuttaa varauksen kestoa, tee jokin seuraavista:

• Siirrä varauksen loppuaikaa vetämällä janan oikeasta reunasta.

• Siirrä koko varausta vetämällä janan keskeltä.

Varauksen monistaminen

1. Avaa projektinhoitajien ajankäyttökaavio.

Varauksen poistaminen

1. Avaa projektinhoitajien ajankäyttökaavio.