Ostolaskurivien kohdistaminen tehtäviin

Kun ostolaskurivi kohdistetaan tehtävään, sen nimike kirjautuu automaattisesti tehtävän toteutumaksi. Voit kohdistaa koko ostolaskun samaan tehtävään tai yksittäiset rivit eri tehtäviin.

Automaattinen kohdistaminen

Kun ostolasku tuodaan sähköisestä välityskanavasta, Broker Site Manager:

• lukee ostolaskusta tai ostolaskuriveistä tehtävän tunnisteet

• etsii tehtävät, joiden ID vastaa tehtävän tunnistetta (eli tunnistaa tehtävän tai tehtävät)

• kohdistaa ostolaskurivit tunnistetta vastaaviin tehtäviin

• vaihtaa ostolaskun tilaksi Tunnistettu

• jos tunnistettu tehtävä on tilassa Dokumentoitu tai pidemmällä, palauttaa sen tilaan Suoritettu työmaalla – paitsi jos Mercuksen tekninen tuki on kytkenyt tilan palauttamisen pois päältä yrityksesi asetuksissa.

Käsin kohdistaminen

Jos ostolaskussa tai ostolaskuriveissä ei ole tehtävän tunnistetta tai jos ostolasku on luotu käsin, voit kohdistaa ostolaskun tai yksittäisen ostolaskurivin tehtävään itse. Tämä edellyttää käyttöoikeutta ostolaskujen lisäämiseen ja sitä, että ostolaskun perustiedoissa on laskuttaja.

Ostolaskun kohdistaminen tehtävään

Voit kohdistaa ostolaskun kaikki rivit tehtävään seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Ostolaskut.

2. Laadinnassa olevilla ostolaskuilla ei vielä ole tehtävää. Mene haluamasi laadinnassa olevan ostolaskun sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Kohdista tehtävään.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Voit hakea tehtävää asiakasyrityksen, kohteen, ID:n ja osoitteen perusteella. Kirjoita osa hakusanasta hakukenttään ja paina Enteriä.

6. Voit halutessasi suodattaa hakutuloksia kaksoisnapsauttamalla, samalla tavalla kuin muitakin listoja suodatetaan. Jos haluat esimerkiksi vain tietyn projektin tehtävät näkyville, kaksoisnapsauta projektin nimeä.

7. Listassa näkyvät oletuksena tehtävät, jotka on luotu tai aloitettu edellisen kahden kuukauden aikana. Jos haluat hakea vanhempia tehtäviä, kaksoisnapsauta jonkin hakutulosrivin Luotu- tai Aloitus-solua ja muokkaa hakutulosten alapuolelle ilmestyviä suodatusehtoja. Katso Päivämäärien suodatusehdot alempana.

Huomaa: Voit ottaa suodattimet käyttöön, vaikkei listassa olisi yhtään tehtävää ja saada näin näkyviin kahta kuukautta vanhempia tehtävä – kaksoisnapsauta tällöin joko Luotu tai Aloitus-solua tehtävälistan tilalla näkyvässä tyhjässä rivissä ja kirjoita hakutulosten alapuolelle ilmestyviin kenttiin haluamasi suodatusehdot.

8. Valitse tehtävä napsauttamalla sitä ja napsauta sitten Valitse. Ostolaskun tilaksi vaihtuu Tunnistettu ja sen nimikkeet kirjautuvat tehtävän toteutumiksi.

Ostolaskurivin kohdistaminen tehtävään

Voit kohdistaa yksittäisen ostolaskurivin tehtävään seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Ostolaskut.

2. Etsi ostolasku ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Mene ostolaskurivin tietoihin napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle

4. Napsauta sivun alareunassa Kohdista tehtävään.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

5. Voit hakea tehtävää asiakasyrityksen, kohteen, ID:n ja osoitteen perusteella. Kirjoita osa hakusanasta hakukenttään ja paina Enteriä.

6. Voit halutessasi suodattaa hakutuloksia kaksoisnapsauttamalla, samalla tavalla kuin muitakin listoja suodatetaan. Jos haluat esimerkiksi vain tietyn projektin tehtävät näkyville, kaksoisnapsauta projektin nimeä.

7. Listassa näkyvät oletuksena tehtävät, jotka on luotu tai aloitettu edellisen kahden kuukauden aikana. Jos haluat hakea vanhempia tehtäviä, kaksoisnapsauta jonkin hakutulosrivin Luotu- tai Aloitus-solua ja muokkaa hakutulosten alapuolelle ilmestyviä suodatusehtoja. Katso Päivämäärien suodatusehdot alempana.

Huomaa: Voit ottaa suodattimet käyttöön, vaikkei listassa olisi yhtään tehtävää ja saada näin näkyviin kahta kuukautta vanhempia tehtävä – kaksoisnapsauta tällöin joko Luotu tai Aloitus-solua tehtävälistan tilalla näkyvässä tyhjässä rivissä ja kirjoita hakutulosten alapuolelle ilmestyviin kenttiin haluamasi suodatusehdot.

8. Valitse tehtävä napsauttamalla sitä ja napsauta sitten Valitse. Ostolaskun tilaksi vaihtuu Tunnistettu ja ostolaskurivin nimike kirjautuu tehtävän toteutumaksi.

Päivämäärien suodatusehdot

Kun suodatat tehtäviä luomis- tai aloituspäivän perusteella, suodatinehdossa on määriteltävä vähintään päivä, kuukausi tai vuosi. Muut osat voi korvata tähdellä.

Esimerkkejä suodatusehdoista:

28.2.2018 28. helmikuuta 2018
*.2018 Mikä tahansa päivä vuonna 2018
*.2.2018 Mikä tahansa päivä helmikuussa 2018
*.2.* Mikä tahansa helmikuun päivä minä tahansa vuonna
28.2.* 28. päivä helmikuuta minä tahansa vuonna
28.*.* Minkä tahansa kuun 28. päivä minä tahansa vuonna

Käsin irrottaminen

Ostolaskurivin irrottaminen tehtävästä poistaa ostolaskurivin nimikkeen tehtävän toteutumista. Jos tilassa Tunnistettu olevan ostolaskun kaikki ostolaskurivit irrotetaan tehtävistään, ostolasku palaa automaattisesti tilaan Laadinnassa.

Voit irrottaa kerralla koko ostolaskun tai yksittäiset ostolaskurivit.

Ostolaskun irrottaminen tehtävästä

Ostolaskun kaikki rivit irrotetaan tehtävistään seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Ostolaskut.

2. Etsi ostolasku ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Avaa erikoistoiminnot napsauttamalla sivun oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike.

4. Napsauta sivun oikeaan reunaan avautuneessa valikossa Irrota tehtävästä.

Ostolaskurivin irrottaminen tehtävästä

Yksittäinen ostolaskurivi irrotetaan tehtävästään seuraavasti:

1. Napsauta päävalikossa Ostolaskut.

2. Etsi ostolasku ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Mene ostolaskurivin tietoihin napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle

4. Napsauta sivun alareunassa Irrota tehtävästä.

Nimikkeen kirjautuminen toteutumaksi

Tehtävään kohdistetun ostolaskurivin nimike kirjautuu automaattisesti tehtävän toteutumaksi seuraavien sääntöjen mukaan:

Ostolaskun nimike Toteutumanimike
Vastaa yhtä nimikerekisterin nimikettä Otetaan nimikerekisteristä
Vastaa montaa nimikerekisterin nimikettä Tuodaan sellaisenaan ostolaskulta
Nimi puuttuu Ei kirjaudu