Kohteen sidonnaisuudet

Sidonnaisuudet ovat kohteeseen yhdistettyjä muita tietueita, esimerkiksi henkilöitä tai yrityksiä. Sidonnaisuuksien avulla määritellään esimerkiksi kohteen omistaja ja osoite.

Edellytykset

Voit muokata kohteen sidonnaisuuksia, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

Alla oleva taulukko kuvaa, mitä sidonnaisuuksia kohteeseen voi oletuksena lisätä. Jos yrityksesi asetuksia on muokattu, käytettävissä olevat roolit saattavat erota alla kuvatuista.

Tyyppi Kuvaus
Henkilö

Kohteeseen voidaan yhdistää henkilöitä, joiden rooliksi valitaan Omistaja.

Tiimi

Tiimi tai tiimit, joiden alaisuuteen kohde kuuluu.

Osasto

Osasto tai osastot, joiden alaisuuteen kohde kuuluu.

Yritys

Kohteeseen voidaan yhdistää yrityksiä seuraavissa rooleissa:

Huoltoyhtiö

Isännöitsijä

Käyttäjä

Omistaja

Osoite

Kohteen osoite. Kohteen sijainti voidaan antaa myös kohteen perustiedoissa koordinaatteina. Huomaa, että Näytä kartalla ‑painikkeesta avautuvat kartat näyttävät kohteet ensisijaisesti koordinaattiensa perusteella.

Kun yhdistät henkilön tai yrityksen kohteeseen omistajaksi, tämän osoite yhdistyy automaattisesti myös kohteen osoitteeksi – paitsi jos kohteella on jo osoite.

Alue

Alue, jonka alaisuuteen kohde kuuluu.

Nämä ohjeet pätevät, kun kohteeseen yhdistetään eli sen sidonnaisuuksiin lisätään mitä tahansa muita tietueita kuin osoitteita. Osoitteen yhdistäminen kuvataan alempana.

1. Napsauta päävalikossa Kohteet.

2. Etsi kohde ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta Sidonnaisuudet-luettelon alareunassa plusmerkkiä Plusmerkki.

4. Jos yhdistettävä tietue ei ole näkyvillä, kirjoita osa sen nimestä hakukenttään ja paina Enter.

5. Valitse hakutuloksista yksi tai useampi tietue napsauttamalla niitä ja napsauta sitten Lisää.

6. Jos yhdistetyn tietueen vieressä lukee suluissa Määrittämättä, lisää sille rooli seuraavasti:

• Napsauta Määrittämättä.

• Valitse oikea rooli napsauttamalla sitä.

Kohteeseen voi yhdistää yhden osoitteen.

1. Napsauta päävalikossa Kohteet.

2. Etsi kohde ja mene sen sivulle napsauttamalla sen rivillä olevaa nuolta Nuoli oikealle.

3. Napsauta Sidonnaisuudet-luettelon oikeassa alakulmassa valikkopainiketta Valikkopainike ja napsauta sitten Lisää osoite. Jos kohteella on jo osoite, valikkopainiketta ei näy.

Kuvankaappaus Broker Site Managerista Kuvankaappaus Broker Site Managerista

4. Kirjoita osa osoitteesta tai sen nimestä hakukenttään ja paina Enter.

5. Jos osoite on hakutuloksissa, valitse osoite napsauttamalla sitä, ellei sitä ole jo valittu, ja napsauta sitten Lisää.

Jos osoitetta ei ole hakutuloksissa, lisää uusi osoite seuraavasti:

• Napsauta Luo uusi.

• Täytä osoitteen tiedot. Nimi kannattaa antaa, jotta osoitteen tunnistaa osoitteita haettaessa. Nimi on yleensä tyyppiä Alihankkija Oy:n toimisto tai Asiakas Oy:n laskutusosoite.

• Napsauta Lisää.