Tarjouksen automaattinen optimointi

Voit antaa Broker Estimaten valita tarjouksen nimikkeille toimittajahinnat automaattisesti seuraavien tekijöiden perusteella:

• Toimittajahinnan edullisuus tai kalleus

• Toimittajien tärkeysjärjestys, jonka voit määritellä tapauskohtaisesti

Voit antaa Broker Estimaten valita tarjoukseen automaattisesti myös nimikkeiden vastaavia nimikkeitä. Voit esimerkiksi määrittää, että tarjouksessa käytetään ensisijaisten toimittajien edullisimpia vastaavia nimikkeitä.

Toimittajien ja vastaavien nimikkeiden automaattista valintaa kutsutaan tarjouksen optimoinniksi.

1. Valitse tarjous, jonka toimittajahinnat haluat optimoida, napsauttamalla tarjousta tai jotain sen riveistä.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Laskenta-valikon vieressä olevaa nuolta ja napsauta sitten haluamaasi optimointivaihtoehtoa.

• Päivitä nimikkeiden toimittajahinnat ja käytä toimittajien tärkeysjärjestyksessä  Päivittää tarjouksen nimikkeiden toimittajahinnat nimikerekisteristä, pyytää asettamaan toimittajat tärkeysjärjestykseen ja valitsee sitten tarjouksen nimikkeille toimittajahinnat asettamassasi tärkeysjärjestyksessä.

• Päivitä työnimikkeiden toimittajahinnat ja käytä toimittajien tärkeysjärjestyksessä  Päivittää tarjouksen työnimikkeiden toimittajahinnat nimikerekisteristä, pyytää asettamaan toimittajat tärkeysjärjestykseen ja valitsee sitten tarjouksen työnimikkeille toimittajahinnat asettamassasi tärkeysjärjestyksessä.

• Päivitä nimikkeiden toimittajahinnat ja käytä OVH-hintoja toimittajien tärkeysjärjestyksessä Päivittää tarjouksen nimikkeiden toimittajahinnat ja pyytää asettamaan toimittajat tärkeysjärjestykseen. Käy sitten läpi toimittajat asettamassasi tärkeysjärjestyksessä ja valitsee ensimmäisen, jolla on nimikkeelle OVH-hinta.

• Päivitä nimikkeiden toimittajahinnat ja käytä kalleimpia toimittajien tärkeysjärjestyksessä Päivittää tarjouksen nimikkeet nimikerekisteristä, pyytää asettamaan toimittajat tärkeysjärjestykseen ja valitsee sitten tarjouksen nimikkeille toimittajahinnat asettamassasi tärkeysjärjestyksessä käyttäen toimittajan kalleinta hintaa.

• Päivitä nimikkeiden toimittajahinnat ja käytä halvimpia  Päivittää tarjouksen nimikkeiden toimittajahinnat nimikerekisteristä ja valitsee sitten kullekin tarjouksen nimikkeelle edullisimman toimittajahinnan.

• Päivitä työnimikkeiden toimittajahinnat ja käytä halvimpia  Päivittää tarjouksen työnimikkeiden toimittajahinnat nimikerekisteristä ja valitsee sitten kullekin tarjouksen työnimikkeelle edullisimman toimittajahinnan.

• Käytä halvimpia vastaavia nimikkeitä  Päivittää tarjouksen nimikkeet nimikerekisteristä ja valitsee sitten kullekin nimikkeelle edullisimman toimittajahinnan tai vastaavan nimikkeen.

• Käyvä halvimpia vastaavia työnimikkeitä  Päivittää tarjouksen työnimikkeet nimikerekisteristä ja valitsee sitten kullekin työnimikkeelle edullisimman toimittajahinnan tai vastaavan nimikkeen.

• Käytä halvimpia vastaavia nimikkeitä toimittajien tärkeysjärjestyksessä  Päivittää tarjouksen nimikkeet nimikerekisteristä, pyytää asettamaan toimittajat tärkeysjärjestykseen ja valitsee sitten kullekin tarjouksen nimikkeelle sen ensisijaisen toimittajan edullisimman vastaavan nimikkeen.

• Käytä halvimpia vastaavia työnimikkeitä toimittajien tärkeysjärjestyksessä  Päivittää tarjouksen työnimikkeet nimikerekisteristä, pyytää asettamaan toimittajat tärkeysjärjestykseen ja valitsee sitten kullekin tarjouksen työnimikkeelle sen ensisijaisen toimittajan edullisimman vastaavan nimikkeen.

3. Jos valitsit optimointivaihtoehdon, johon liittyy toimittajien tärkeysjärjestys, määritä järjestys seuraavasti:

• Valitse kullekin toimittajalle järjestysnumero kaksoisnapsauttamalla toimittajan rivillä Järjestysnumero-solua ja napsauttamalla sitten haluamaasi järjestysnumeroa.

• Napsauta Tallenna.