Tarjouksen nimikkeen toimittajahintojen hallinta

Toimittajahinnan valitseminen yksittäiselle nimikkeelle

Broker Estimate käyttää oletuksena kullekin nimikkeelle sen edullisinta toimittajahintaa. Voit halutessasi valita nimikkeelle jonkin muun toimittajahinnan nimikkeen tiedoissa. Valinta on tarjouksen laajuinen eli valitsemaasi toimittajahintaa käytetään kaikissa tarjouksen nimikkeissä, joilla on sama koodi kuin nimikkeellä, jolle toimittajahinnan valitset.

1. Avaa tarjoukseen lisätyn nimikkeen tiedot kaksoisnapsauttamalla nimikettä.

2. Napsauta toimittajatietojen oikealla puolella kolmea pistettä Kolme pistettä.

3. Kaksoisnapsauta toimittajaa.

4. Napsauta Tallenna.

Huomaa: Laskennan automaattinen optimointi voi korvata valitsemasi toimittajan.

Toimittajahintojen valitseminen hintojen analysointityökalussa

Nimikkeiden hintojen analysointityökalu näyttää kaikki tarjouksen nimikkeet ja nimikkeen kunkin toimittajan edullisimmat hinnat nimikkeelle tai vastaavalle nimikkeelle. Tarjoukseen valittu hinta on korostettu vihreällä. Nimikkeen alin hinta on korostettu punaisella, jos sitä ei ole valittu tarjoukseen.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

Broker Estimate valitsee oletuksena nimikkeille halvimmat toimittajat, joten jos analysointityökalussa on tarjolla valittua halvempia hintoja, ne tulevat vastaavista nimikkeistä.

Nimikkeiden alapuolella on kaksi summariviä, joista ylempi näyttää nykyisten valintojen toimittajakohtaisen yhteishinnan. Alempi summarivi näyttää toimittajalta tilattavissa olevien nimikkeiden yhteishinnan.

Toimittajahinnat valitaan analysointityökalulla seuraavasti:

1. Valitse tarjous napsauttamalla sitä.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Hintojen analysointi Hintojen analysointi.

3. Jos haluat tarkastella vain tietyn tyyppisiä nimikkeitä, napsauta nimikkeen tyyppiä ikkunan vasemmassa alakulmassa olevassa luettelossa.

4. Valitse nimikkeille toimittajahinnat napsauttamalla haluamaasi hintaa. Jos et valinnut edullisinta hintaa, edullisin hinta muuttuu punaiseksi.

Huomaa: Jos valitset vastaavan nimikkeen hinnan, nimike vaihtuu tarjouksessa vastaavaksi nimikkeeksi.

5. Napsauta Hyväksy.

Huomaa: Laskennan automaattinen optimointi voi korvata valitsemasi toimittajat.

Toimittajahintojen lisääminen nimikkeen tietoihin

Voit lisätä nimikkeen tiedoissa nimikkeelle tarjouskohtaisia toimittajahintoja. Näin lisätyt toimittajahinnat eivät ole käytettävissä muissa tarjouksissa, joissa käytetään samaa nimikettä.

1. Avaa tarjoukseen lisätyn nimikkeen tiedot kaksoisnapsauttamalla nimikettä.

2. Napsauta toimittajatietojen oikealla puolella kolmea pistettä Kolme pistettä.

3. Napsauta plusmerkkiä Plusmerkki.

4. Etsi toimittaja. Voit käyttää hakusanoina osittaisia sanoja, kuten merc soft etsiessäsi Mercus Softwarea. Jos jätät hakusanan tyhjäksi, Broker Estimate listaa kaikki Broker Site Manageriin lisätyt yritykset, joiden tyyppi on Tavarantoimittaja.

5. Valitse yritys kaksoisnapsauttamalla sitä.

6. Syötä toimittajan hintatiedot toimittajan riville ja napsauta sitten Tallenna.

7. Tallenna nimikkeen tiedot napsauttamalla Tallenna.

Toimittajahintojen tuominen ulkopuolisesta aineistosta

Voit tuoda tarjoukseen tarjouskohtaisia toimittajahintoja laskentataulukosta. Katso Tarjouksen toimittajien kilpailuttaminen.

Toimittajahintojen poistaminen nimikkeen tiedoista

Voit poistaa toimittajahinnan nimikkeen tiedoista. Poisto on tarjouskohtainen eikä vaikuta nimikkeen toimittajahintoihin muissa tarjouksissa.

1. Avaa tarjoukseen lisätyn nimikkeen tiedot kaksoisnapsauttamalla nimikettä.

2. Napsauta toimittajatietojen oikealla puolella kolmea pistettä Kolme pistettä.

3. Valitse poistettava toimittajahinta.

4. Napsauta miinusmerkkiä Miinusmerkki.

5. Napsauta Tallenna.

6. Tallenna nimikkeen tiedot napsauttamalla Tallenna.

Vanhojen toimittajahintojen poistaminen

Voit poistaa tarjouksen käytöstä nimikkeiden toimittajahinnat, joiden viimeisin päivityspäivä on valitsemaasi päivää varhaisempi. Poisto on tarjouskohtainen eikä vaikuta muiden tarjousten käytössä oleviin toimittajahintoihin.

1. Valitse tarjous, josta haluat poistaa toimittajahintoja, napsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Laskenta-valikon vieressä olevaa nuolta ja napsauta sitten Poista vanhoja toimittajahintoja.

3. Kaksoisnapsauta päivämääräkenttää ja napsauta sitten päivämäärää, jota vanhemmat hinnat haluat poistaa tarjouksesta.

4. Napsauta Poista hinnat.