Tarjouksen toimittajien kilpailuttaminen

Tarjouksen toimittajat voidaan kilpailuttaa omien kustannusten optimoimiseksi. Kilpailuttamiseen käytetään valmiiden raporttipohjien avulla muodostettuja taulukkoja, joihin toimittajat syöttävät tarjouksensa ja joista tarjotut hinnat tuodaan tarjouslaskentaan.

1. Vie kilpailutettavat nimikkeet taulukkoon

Toimittajien kilpailuttamiseen käytetään valmiita raporttipohjia. Niiden avulla voit muodostaa laskentataulukon, jossa listataan kilpailutettavat nimikkeet ja johon toimittajat syöttävät omat tarjouksensa.

Raporttipohja valitaan sen mukaan, minkä tyyppisiä nimikkeitä ollaan kilpailuttamassa. Alla oleva taulukko listaa käytettävissä olevat valmiit vaihtoehdot.

Nimikkeet Raportti Kuvaus
Materiaali Mercus - Toimittajalle - Tarjouspyynnöt materiaaleista ryhmiteltynä Toimittaja syöttää yksikköhintansa Tarjottu yksikköhinta ‑sarakkeeseen ja vaihtoehtoista nimikettä tarjotessaan nimikkeen koodin Toimittajan tuotekoodi ‑sarakkeeseen.
Alihankinta Mercus - Toimittajalle - Tarjouspyynnöt alihankinnoista ryhmiteltynä Toimittaja syöttää yksikköhintansa Toim. hinta ‑sarakkeeseen.
Työkalut Mercus - Toimittajalle - Tarjouspyynnöt työkaluista ryhmiteltynä Toimittaja syöttää yksikköhintansa Tarjottu yksikköhinta ‑sarakkeeseen.

Lue lisää ohjeesta Tarjousraportin vieminen tiedostoon.

Huomaa: Kilpailutettavilla nimikkeillä on oltava koodit. Koodittomille nimikkeille ei voida tuoda toimittajan tarjoamia hintoja.

2. Lähetä taulukko toimittajille

Lähetä muodostamasi laskentataulukko toimittajille, joilta tarjouksia halutaan pyytää. Ohjeista toimittajia täyttämään tarjouksensa taulukkoon ja lähettämään se sitten takaisin.

3. Tuo toimittajien hinnat tarjoukseen

Materiaali

1. Käynnistä Broker Estimate, ellei se ole jo käynnissä.

2. Kopioi nimikkeet toimittajan täydentämästä laskentataulukosta leikepöydälle. Nimikkeet kannattaa kopioida otsikkoriveineen, jotta sarakkeet on myöhemmin helpompi tunnistaa.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Valitse Broker Estimatessa tarjous napsauttamalla sitä.

4. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Tuo aineistot Kuvankaappaus Broker Estimatesta ja napsauta sitten Toimittajan tarjoushinnan tuontivelho.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

5. Hae toimittajaa, jonka tarjousta olet tuomassa, kirjoittamalla osa toimittajan nimestä Toimittaja-kenttään ja painamalla sitten Enteriä.

6. Valitse toimittaja hakutuloksista kaksoisnapsauttamalla sitä. Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, lisää se Broker Site Manageriin.

7. Leikepöydälle kopioimasi aineisto näkyy ikkunan alareunassa. Valitse aineistolle Aloitusrivi eli rivi, jolta nimikkeet alkavat.

8. Määrittele, mikä aineiston sarake sisältää nimikkeiden koodit ja mikä toimittajan tarjoamat hinnat seuraavasti:

• Napsauta Nimitys-sarakkeen kohdalla Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Koodi.

• Napsauta Tarjottu yksikköhinta ‑sarakkeen kohdalla Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Toimittajan nettohinta.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

9. Jos toimittaja on tarjonnut vaihtoehtoisia tuotteita, määrittele myös niiden koodit sisältävä sarake seuraavasti:

• Napsauta Toimittajan tuotekoodi ‑sarakkeen ensimmäisellä rivillä Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Vastaava koodi.

10. Tuo tarjotut hinnat tarjoukseen napsauttamalla Aloita.

Alihankinta

1. Käynnistä Broker Estimate, ellei se ole jo käynnissä.

2. Kopioi nimikkeet toimittajan täydentämästä laskentataulukosta leikepöydälle. Nimikkeet kannattaa kopioida otsikkoriveineen, jotta sarakkeet on myöhemmin helpompi tunnistaa.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Valitse Broker Estimatessa tarjous napsauttamalla sitä.

4. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Tuo aineistot Kuvankaappaus Broker Estimatesta ja napsauta sitten Toimittajan tarjoushinnan tuontivelho.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

5. Hae toimittajaa, jonka tarjousta olet tuomassa, kirjoittamalla osa toimittajan nimestä Toimittaja-kenttään ja painamalla sitten Enteriä.

6. Valitse toimittaja hakutuloksista kaksoisnapsauttamalla sitä. Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, lisää se Broker Site Manageriin.

7. Leikepöydälle kopioimasi aineisto näkyy ikkunan alareunassa. Valitse aineistolle Aloitusrivi eli rivi, jolta nimikkeet alkavat.

8. Määrittele, mikä aineiston sarake sisältää nimikkeiden koodit ja mikä toimittajan tarjoamat hinnat seuraavasti:

• Napsauta Nimitys-sarakkeen kohdalla Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Koodi.

• Napsauta Toim. hinta ‑sarakkeen kohdalla Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Toimittajan nettohinta.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

9. Tuo tarjotut hinnat tarjoukseen napsauttamalla Aloita.

Työkalut

1. Käynnistä Broker Estimate, ellei se ole jo käynnissä.

2. Kopioi nimikkeet toimittajan täydentämästä laskentataulukosta leikepöydälle. Nimikkeet kannattaa kopioida otsikkoriveineen, jotta sarakkeet on myöhemmin helpompi tunnistaa.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Valitse Broker Estimatessa tarjous napsauttamalla sitä.

4. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Tuo aineistot Kuvankaappaus Broker Estimatesta ja napsauta sitten Toimittajan tarjoushinnan tuontivelho.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

5. Hae toimittajaa, jonka tarjousta olet tuomassa, kirjoittamalla osa toimittajan nimestä Toimittaja-kenttään ja painamalla sitten Enteriä.

6. Valitse toimittaja hakutuloksista kaksoisnapsauttamalla sitä. Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, lisää se Broker Site Manageriin.

7. Leikepöydälle kopioimasi aineisto näkyy ikkunan alareunassa. Valitse aineistolle Aloitusrivi eli rivi, jolta nimikkeet alkavat.

8. Määrittele, mikä aineiston sarake sisältää työkalutyyppien koodit, mikä kustannusnimikkeiden koodit ja mikä toimittajan tarjoamat hinnat seuraavasti:

• Napsauta Nimitys-sarakkeen kohdalla Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Työkalutyypin koodi.

• Napsauta seuraavan sarakkeen kohdalla Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Koodi.

• Napsauta Tarjottu yksikköhinta ‑sarakkeen kohdalla Väliin ja napsauta avautuneessa luettelossa Toimittajan nettohinta.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

9. Tuo tarjotut hinnat tarjoukseen napsauttamalla Aloita.

4. Valitse toimittajahinnat

Kun olet tuonut toimittajahinnat tarjoukseen, voit valita nimikkeille toimittajat joko käsin hintojen analysointityökalussa tai automaattisesti valmiita optimointivaihtoehtoja käyttäen.