Loppusivulaskenta

Loppusivulla syötetään tarjoukseen sivukulut eli kulut, jotka eivät tule tarjouksen nimikkeistä, ja hinnoitellaan tarjous. Broker Estimate jyvittää sivukulut tarjoukseen loppusivulla määriteltyjen sääntöjen mukaan.

Loppusivulaskenta voidaan räätälöidä yrityksen oman laskentakäytännön mukaiseksi.

Loppusivun valitseminen

1. Avaa tarjouksen tiedot kaksoisnapsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta Loppusivu.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Broker Estimate ajaa laskentatestin ja näyttää sen tulokset, jos tarjouksen riveissä on huomautettavaa. Korjaa puutteet tai, jos puutteet ovat merkityksettömiä, jatka niistä huolimatta loppusivuun napsauttamalla Jatka.

4. Valitse loppusivu napsauttamalla sitä ja napsauta sitten OK.

5. Sulje tarvittaessa loppusivu napsauttamalla OK.

Loppusivun vaihtaminen

Voit halutessasi vaihtaa tarjoukseen aiemmin valitun loppusivun.

1. Avaa tarjouksen tiedot kaksoisnapsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta Loppusivu.

3. Broker Estimate ajaa laskentatestin ja näyttää sen tulokset, jos tarjouksen riveissä on huomautettavaa. Korjaa puutteet tai, jos puutteet ovat merkityksettömiä, jatka niistä huolimatta loppusivuun napsauttamalla Jatka.

4. Napsauta Valitse laskentapohja.

5. Valitse loppusivu napsauttamalla sitä ja napsauta sitten OK.

Tarjouksen hinnoittelu loppusivulla

Huomaa: Jos yrityksesi hinnoittelee tarjoukset Broker Site Managerissa, loppusivujen täyttäminen Broker Estimatessa voidaan estää. Kysy lisää Mercuksen teknisestä tuesta.

1. Avaa tarjouksen tiedot kaksoisnapsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta Loppusivu.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Broker Estimate ajaa laskentatestin ja näyttää sen tulokset, jos tarjouksen riveissä on huomautettavaa. Korjaa puutteet tai, jos puutteet ovat merkityksettömiä, jatka niistä huolimatta loppusivuun napsauttamalla Jatka.

4. Jos tarjoukselle ei ole vielä valittu loppusivua, Broker Estimate näyttää listan valittavissa olevista loppusivuista. Valitse loppusivu napsauttamalla sitä ja napsauta sitten OK.

5. Syötä tarvittavat arvot niille varattuihin soluihin. Loppusivut ovat yrityskohtaisia, ja loppusivun yksityiskohdat riippuvat siitä, millainen loppusivu tarjoukseen on valittu.

Jos arvojen syöttäminen loppusivujen soluihin ei onnistu, loppusivujen täyttäminen Broker Estimatessa on luultavasti estetty yrityksesi asetuksissa. Näin tehdään, kun loppusivut on tarkoitus täyttää Broker Site Managerissa.

6. Tallenna loppusivulle syöttämäsi tiedot napsauttamalla OK.

7. Jos Tuodaanko tiedot -viesti aukeaa, tuo tiedot loppusivulta tarjoukseen napsauttamalla Kyllä.

8. Tallenna tarjouksen tiedot napsauttamalla Tallenna.

Broker Site Managerissa täytetyn loppusivun tallentaminen

Jos tarjouksen loppusivulaskenta on tehty Broker Site Managerissa, laskijan täytyy tallentaa loppusivulla syötetyt tiedot tarjoukseen seuraavasti:

1. Avaa tarjouksen tiedot kaksoisnapsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta Loppusivu.

3. Broker Estimate ajaa laskentatestin ja näyttää sen tulokset, jos tarjouksen riveissä on huomautettavaa. Jatka loppusivuun napsauttamalla Jatka.

4. Tallenna loppusivu napsauttamalla OK.

Huomaa: Tallenna loppusivu tekemättä siihen muutoksia.

5. Jos Tuodaanko tiedot -viesti aukeaa, tuo tiedot loppusivulta tarjoukseen napsauttamalla Kyllä.

6. Tallenna tarjouksen tiedot napsauttamalla Tallenna.

Loppusivun solujen oletusarvot

Loppusivun syöttösolut ovat soluja, joihin syötetään arvo. Syöttösoluilla voi olla oletusarvo, jonka voi halutessaan korvata itse syötetyllä arvolla.

Voit valita Broker Estimaten asetuksista, että oletusarvoaan käyttävien solujen yhteydessä näytetään nuolisymboli Kuvankaappaus Broker Estimatesta.

Voit myös palauttaa soluihin niiden oletusarvot.

Oletusarvoa käyttävien solujen merkitseminen

1. Napsauta pääikkunan työkalurivillä Asetukset Kuvankaappaus Broker Estimatesta.

2. Napsauta vasemmalla olevassa ruudussa Työtila.

3. Valitse tai tyhjennä Merkitse oletusarvoaan käyttävät loppusivun solut nuolella.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

Solujen oletusarvojen palauttaminen

• Napsauta loppusivulla hiiren oikeaa painiketta ja napsauta sitten Palauta solujen oletusarvot.