Tarjouksen luominen

Ennen tarjouksen luomista

Huomaa: Tässä ohjeessa kuvataan eri tavat luoda tarjous Broker Estimatessa. Saat kuitenkin eniten irti Brokerista, kun luot tarjouksen noudattaen jotain tarjouslaskennan toimintamalleista.

Huomaa: Tarjouksen luominen Broker Estimatessa on saatettu estää yrityksesi asetuksissa. Tarjoukset on tällöin luotava Broker Site Managerissa.

Tarjouksen tiedoissa on oltava asiakasyritys, ja niihin on syytä kirjata myös asiakasyrityksen yhteyshenkilö. Ennen tarjouksen luomista on siksi syytä tarvittaessa lisätä asiakasyritys ja asiakasyrityksen yhteyshenkilö Broker Site Manageriin sekä päivittää aineisto äitikannasta.

Tarjouksen lisääminen asiakkaalle, jolla on jo tarjouksia

1. Valitse tarjousikkunassa asiakas napsauttamalla asiakasta.

2. Napsauta hiiren oikeaa painiketta ja napsauta sitten Lisää tarjous.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Vahvista tarjouksen luonti napsauttamalla Kyllä.

4. Kirjoita tarjouksen nimi ylärivillä olevaan kenttään.

5. Napsauta valintaikkunan alareunassa Tallenna.

Tarjouksen luomisen jälkeen kannattaa lisätä tarjouksen tietoihin asiakasyrityksen yhteyshenkilö.

Tarjouksen lisääminen asiakkaalle, jolla ei vielä ole tarjouksia

1. Napsauta tarjousikkunassa omaa nimeäsi.

2. Napsauta hiiren oikeaa painiketta ja napsauta sitten Lisää tarjous.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Etsi asiakasyritys kirjoittamalla osa sen nimestä tai ERP-koodista hakukenttään ja painamalla Enter. Jos etsit tyhjällä hakusanalla, Broker Estimate listaa kaikki yritykset, joiden tyyppi ei ole jokin seuraavista:

• Asiakas - Myyntikiellossa

• Oma yritys

• Palveluntarjoaja

• Tavarantoimittaja

• Toiminta lopetettu

4. Valitse yritys kaksoisnapsauttamalla sitä.

5. Vahvista tarjouksen luonti napsauttamalla Kyllä.

6. Kirjoita tarjouksen nimi ylärivillä olevaan kenttään.

7. Napsauta valintaikkunan alareunassa Tallenna.

Tarjouksen luomisen jälkeen kannattaa lisätä tarjouksen tietoihin asiakasyrityksen yhteyshenkilö.

Tarjouksen luottamustason määräytyminen

Kun luot tarjouksen Broker Estimatessa, sen luottamustaso määräytyy automaattisesti yrityksesi asetuksissa määritetystä oletusluottamustasosta. Voit muokata tarjouksen luottamustasoa Broker Site Managerissa.

Alla oleva taulukko kuvaa, miten luottamustaso määräytyy.

Oletusluottamustaso Luodun tarjouksen luottamustaso Luotu tarjous näkyy
Julkinen Julkinen Kaikille
Henkilöluottamuksellinen Henkilöluottamuksellinen Tarjouksen luoneelle laskijalle
Yritysluottamuksellinen Yritysluottamuksellinen Tarjouksen luoneen laskijan oletusyritykselle
Osastoluottamuksellinen  Osastoluottamuksellinen, jos laskija kuuluu yhteen osastoon, muussa tapauksessa yritysluottamuksellinen Tarjouksen luoneen laskijan osastolle tai oletusyritykselle
Tiimiluottamuksellinen Tiimiluottamuksellinen, jos laskija kuuluu yhteen tiimiin, muussa tapauksessa yritysluottamuksellinen Tarjouksen luoneen laskijan tiimille tai oletusyritykselle