Tarjouksen tilat ja tilan vaihtaminen

Käytettävissä olevat tilat

Käytettävissä olevat tilat riippuvat yrityksesi ympäristön asetuksista. Asetuksissa määritellään myös, mitkä tilat voivat seurata toisiaan. Asetuksia voi mukauttaa Mercuksen tekninen tuki.

Oletuksena käytössä ovat seuraavat tilat:

• Potentiaalilaskelma Tarjousta lasketaan asiakkaan oletettujen tai tiedossa olevien tarpeiden perusteella tilanteessa, jossa tarjouspyyntöä ei ole vielä tullut. Potentiaalilaskelmilla kartoitetaan asiakkaan myyntipotentiaalia, jotta myyntitoimintaa saadaan ohjattua oikeaan suuntaan.

• Tarjouspyyntö Asiakkaalta on tullut tarjouspyyntö ja laskentapäätöstä ei ole vielä tehty.

• Otetaan laskentaan Tarjous on päätetty laskea.

• Laskennassa Tarjousta lasketaan.

• Laskenta valmis Tarjous on laskettu.

• Myyntihinta asetettu Tarjous on hinnoiteltu.

• Lähetetty Tarjous on lähetetty.

• Tilattu Asiakas on tehnyt tilauksen ja tilaus on päätetty toimittaa.

• Siirtynyt Tarjous on lähetetty ja asiakas lykkää hankintapäätöstään.

• Ohi Tilaa käytetään kaikissa tilanteissa, joissa tarjouksen käsittely loppuu sillä seurauksella, että tilausta ei toimiteta. Esimerkiksi kun tarjous jätetään laskematta tai lähettämättä, kun tarjouskilpailu hävitään tai kun tarjouskilpailu voitetaan mutta tilaus päätetään jättää hyväksymättä.

• Toimitus menossa Tilauksen toimitus on meneillään.

• Toimitettu Tilaus on toimitettu.

• Arkistoitu Tarjous on arkistoitu. Arkistoidut tarjoukset poistuvat laskijoiden tietokoneilta mutta säilyvät Broker Site Managerissa. Katso Tarjouksen arkistointi ja palauttaminen.

Tilan vaihtaminen

1. Avaa tarjouksen tiedot kaksoisnapsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta haluamaasi tilaa tilaluettelossa.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

3. Jos yrityksesi asetuksissa on määritelty, että tilan vaihtaminen edellyttää vahvistusta, vahvista tilan vaihto napsauttamalla Kyllä.

4. Tallenna tarjouksen tiedot napsauttamalla Tallenna.

Tilan vaihtamisen vahvistusviestit

Yrityksesi asetuksissa voidaan liittää kuhunkin tilaan vahvistusviesti, joka näytetään, kun tarjouksen tilaa muokataan tarjouksen tiedoissa. Viestin avulla laskijalle voidaan antaa lisää tietoa tilasta, johon hän on tarjousta vaihtamassa, ja hän voi viestin luettuaan joko vahvistaa tilan vaihtamisen tai peruuttaa sen.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

Vahvistusviestit voi määrittää Mercuksen tekninen tuki. Ne voidaan lisätä joko kaikille tiloille tai vain osalle tiloista.