Laskentatesti

Laskentatesti etsii tarjouksesta virheitä ja normista poikkeavia rivejä ja tarjoaa niitä korjattaviksi. Broker Estimaten asetuksissa voidaan valita, mitä laskentatestissä tarkastetaan.

Laskentatestin ajaminen

1. Napsauta tarjousikkunassa tarjousta, jolle haluat ajaa laskentatestin.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Laskenta Laskenta.

Jos laskentatesti löytää tarjouksen riveistä puutteita, se näyttää niistä listan. Katso alla oleva osio Laskentatestin löytämien puutteiden korjaaminen.

Laskentatestin löytämien puutteiden korjaaminen

Jos laskentatesti löytää tarjouksen riveistä puutteita, se avaa listan niistä. Korjaa puutteet seuraavasti:

1. Avaa rivi muokattavaksi kaksoisnapsauttamalla sitä.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

2. Tee tarvittavat muutokset rivin tietoihin ja napsauta sitten Tallenna.

3. Kun olet käynyt tarvittavat rivit läpi, aja laskentatesti uudelleen napsauttamalla Tarkista.

4. Toista tarvittaessa vaiheita 1–3, kunnes puutteita ei enää ole.

Automaattisen laskentatestin kytkeminen päälle tai pois päältä

Oletusarvoisesti Broker Estimate ajaa laskentatestin automaattisesti muun muassa tarjouksen tulostamisen yhteydessä. Voit kytkeä automaattisen laskentatestin päälle tai pois päältä Broker Estimaten asetuksista. Laskentatestin kytkemistä pois päältä ei kuitenkaan suositella.

1. Napsauta pääikkunan työkalurivillä Asetukset Asetukset.

2. Napsauta avautuneen ikkunan vasemmalla olevassa ruudussa Laskentatesti.

3. Valitse tai tyhjennä Testaa.

Laskentatestin asetusten määrittäminen

Laskentatestin asetuksissa voit valita, mitä laskentatestissä tarkastetaan eli mitkä ehdot on kytketty päälle.

1. Napsauta pääikkunan työkalurivillä Asetukset Asetukset.

2. Napsauta avautuneen ikkunan vasemmalla olevassa ruudussa Laskentatesti.

3. Muokkaa asetuksia Laskentatestissä huomioidaan alla seuraavasti:

• Kaksoisnapsauta rivin arvoa, jota haluat muokata.

• Rivistä riippuen joko napsauta haluamaasi arvoa tai kirjoita haluamasi arvo.

4. Napsauta OK.

Huomaa: Jos rivin arvo on harmaa, sille on valittu oletus yrityksesi asetuksissa etkä voi muokata sitä itse

Rivien merkitseminen laskentatestin ehtojen perusteella

Merkitsemällä rivit automaattisesti laskentatestin ehtojen perusteella voit helposti etsiä esimerkiksi rivit, joiden toimittajahinta on vanhentunut.

Huomaa: Ehdon käyttäminen rivin merkitsemiseen edellyttää, että ehto on kytketty päälle laskentatestin asetuksissa.

1. Valitse tarjous, jonka rivejä haluat merkitä, napsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta hiiren oikeaa painiketta ja napsauta sitten Merkitse rivi ehdon perusteella.

3. Ota ehto käyttöön seuraavasti:

• Kaksoisnapsauta ehdon rivillä Aktiivinen-solua ja napsauta sitten Kyllä.

• Kaksoisnapsauta samalla rivillä Väri-solua.

• Napsauta väriä, jolla haluat merkitä rivit ja napsauta sitten OK.

4. Napsauta Tallenna.

Vinkki: Jos haluat ottaa käyttöön ehdot, jotka on määritelty oletuksena aktiivisiksi yrityksesi asetuksissa, napsauta Käytä oletuksia.

Laskentatestin ehdon perusteella tehtyjen merkintöjen poistaminen

1. Valitse tarjous, josta haluat poistaa merkintöjä, napsauttamalla tarjousta.

2. Napsauta hiiren oikeaa painiketta ja napsauta sitten Merkitse rivi ehdon perusteella.

3. Kaksoisnapsauta ehdon rivillä Aktiivinen-solua ja napsauta sitten Ei.

4. Napsauta Tallenna.