Nimikkeiden ja tuoterakenteiden lisääminen tarjoukseen

Edellytykset

Voit lisätä tarjoukseen nimikkeitä ja tuoterakenteita nimike- ja tuoterakennetietokannoista ja käyttää syöttösivuja, joihin sinulla on pääsy.

Nimikkeen hakeminen nimikerekisteristä

Jos tiedät tarkkaan, minkä nimikkeen tai mitä nimikkeitä olet lisäämässä tarjoukseen, voit hakea niitä nimikerekisteristä.

1. Valitse tarjous tai positio, johon nimike lisätään, napsauttamalla sitä.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Nimikkeen haku Nimikkeen haku tai paina Ctrl + Y.

3. Jos haluat hakea nimikkeitä koodin perusteella, napsauta hakukentän alapuolella Koodi. Jos haluat hakea nimikkeitä nimen perusteella, napsauta hakukentän alapuolella Nimi.

4. Kirjoita osa nimikkeen koodista tai nimestä hakukenttään ja paina Enter.

5. Jos tarvitset lisätietoja jostain hakutuloksesta, napsauta sen rivin oikeassa reunassa olevaa nuolta. Se avaa nimikkeen tiedoissa määritetyn Internet-osoitteen.

6. Valitse lisättävä nimike napsauttamalla sitä tai siirtymällä sen kohdalle nuolinäppäimillä ja kirjoita tarjoukseen lisättävä määrä. Toista tarvittaessa.

7. Napsauta OK.

Huomaa: Jos lisäämäsi nimike on jo positiossa, lisäyksen vaikutus riippuu siitä, onko positiossa jo olevalla nimikkeellä omaa positionumeroa. Jos nimikkeellä on positionumero, lisätään uusi samanlainen nimike. Jos nimikkeellä ei ole positionumeroa, olemassa olevan nimikkeen määrää kasvatetaan.

Tuoterakenteen hakeminen tuoterekisteristä

Jos tiedät tarkkaan, minkä tuoterakenteen tai mitä tuoterakenteita olet lisäämässä tarjoukseen, voit hakea niitä tuoterekisteristä.

1. Valitse tarjous tai positio, johon tuoterakenne lisätään, napsauttamalla sitä.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Tuoterakenteen haku Tuoterakenteen haku tai paina Ctrl + U.

3. Jos haluat hakea tuoterakenteita koodin perusteella, napsauta hakukentän alapuolella Koodi. Jos haluat hakea tuoterakenteita nimen perusteella, napsauta hakukentän alapuolella Nimi.

4. Kirjoita osa tuoterakenteen koodista tai nimestä hakukenttään ja paina Enter.

5. Jos tarvitset lisätietoja jostain hakutuloksesta, napsauta sen rivin oikeassa reunassa olevaa nuolta. Se avaa tuoterakenteen tiedoissa määritetyn Internet-osoitteen.

6. Valitse lisättävä tuoterakenne napsauttamalla sitä tai siirtymällä sen kohdalle nuolinäppäimillä ja kirjoita tarjoukseen lisättävä määrä. Toista tarvittaessa.

7. Napsauta OK.

Huomaa: Jos lisäämäsi tuoterakenne on jo positiossa, lisäyksen vaikutus riippuu siitä, onko positiossa jo olevalla tuoterakenteella omaa positionumeroa. Jos tuoterakenteella on positionumero, lisätään uusi samanlainen tuoterakenne. Jos tuoterakenteella ei ole positionumeroa, olemassa olevan tuoterakenteen määrää kasvatetaan.

Nimikkeen tai tuoterakenteen lisääminen nimike- tai tuoterekisteristä

Jos nimike- tai tuoteikkuna on auki, voit vetää niistä nimikkeitä tai tuotteita tarjoukseen.

1. Tee jompikumpi seuraavista:

• Valitse nimike tai tuoterakenne nimike- tai tuoteikkunasta napsauttamalla sitä.

• Valitse monta nimikettä tai tuoterakennetta nimike- tai tuoteikkunasta pitämällä Ctrl-näppäintä pohjassa ja napsauttamalla kutakin nimikettä tai tuoterakennetta.

2. Vedä valitut nimikkeet tai tuoterakenteet tarjousikkunaan siihen tarjoukseen tai positioon, johon haluat ne lisätä.

Huomaa: Jos positiossa on jo nimike tai tuoterakenne, jonka haluat lisätä sinne, olemassa olevalla nimikkeellä tai tuoterakenteella on oltava oma positionumero, jotta lisäys onnistuu.

Nimikkeiden tai tuoterakenteiden lisääminen syöttösivulta

Syöttösivuilta voit lisätä tarjoukseen monta riviä nopeasti.

Syöttösivut ovat taulukoita, joihin kootaan toisiinsa liittyviä nimikkeitä tai tuoterakenteita. Alla on esimerkki syöttösivusta, jolla lisätään tarjoukseen kulukorvausnimikkeitä.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

Nimikkeitä tai tuoterakenteita lisätään syöttösivuilta seuraavasti:

1. Valitse tarjous tai positio, johon haluat nimikkeitä tai tuoterakenteita lisätä, napsauttamalla sitä.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Syöttösivut Syöttösivut.

3. Etsi syöttösivu, jota haluat käyttää, ikkunan vasemmassa yläreunassa olevasta ruudusta, ja valitse se napsauttamalla sitä. Jos tiedät syöttösivun nimen, voit etsiä ja valita sen seuraavasti:

• Napsauta Etsi.

• Kirjoita osa syöttösivun nimestä hakukenttään ja paina Enter.

• Valitse syöttösivu kaksoisnapsauttamalla sitä.

4. Valitse syöttösivulta solu, jonka nimikkeen tai tuoterakenteen haluat lisätä tarjoukseen, napsauttamalla solua. Valitun solun sisältö näkyy ikkunan vasemmassa alareunassa.

Huomaa: Jos syöttösivun solu on punainen, sinulta puuttuu käyttöoikeus tietokantaan, johon solun sisältö on tallennettu

5. Kirjoita soluun lisättävä määrä. Jos solussa on jo määrä, uusi määrä lisätään alkuperäiseen määrään.

Vinkki: Voit kirjoittaa lisättävän määrän myös kaavana, esimerkiksi 5*15 tai 1+2+3.

6. Paina Enter tai siirry toiseen soluun nuolinäppäimillä.

7. Toista vaiheita 3–6, kunnes olet lisännyt haluamasi määrät.

8. Lisää syöttämäsi määrät tarjoukseen napsauttamalla Tallenna.

Tuoterakenteen luominen

Tuoterakenteen luominen vetämällä

Voit luoda nimikkeistä nopeasti tuoterakenteita vetämällä nimikkeitä toistensa päälle.

1. Tee jompikumpi seuraavista:

• Valitse yksi nimike nimikerekisteristä tai tarjouksesta napsauttamalla sitä.

• Valitse monta nimikettä nimikerekisteristä tai tarjouksesta painamalla Ctrl ja napsauttamalla samalla haluamiasi nimikkeitä.

2. Vedä valittu nimike tai valitut nimikkeet tarjouksessa olevan nimikkeen päälle.

Vinkki: Voit vetää tarjouksessa olevan nimikkeen myös itsensä päälle.

Näin luodun tuoterakenteen määräksi tulee sen nimikkeen määrä, jonka päälle muut nimikkeet vedettiin. Tuoterakenteiden sisällä olevien nimikkeiden määräksi tulee 1.

Tuoterakenteen luominen hakemalla

Voit luoda nimikkeistä nopeasti tuoterakenteita hakemalla nimikkeitä nimikerekisteristä valitsemasi nimikkeen sisään.

1. Valitse nimike tarjouksesta napsauttamalla sitä.

2. Käytä nimikkeen hakua ja lisää yksi tai useampi nimike nimikerekisteristä.

Näin luodun tuoterakenteen määräksi tulee sen nimikkeen määrä, jonka sisään hait muita nimikkeitä. Tuoterakenteen sisällöksi tulee yksi yksikkö kyseistä nimikettä plus syöttämäsi määrä hakemiasi nimikkeitä.

Satunnaisnimikkeen luominen

Jos tarvitset tarjouksessa nimikettä, jota ei ole nimikerekisterissä, voit luoda satunnaisnimikkeen.

1. Valitse tarjous tai positio, jonka alle satunnaisnimike luodaan, napsauttamalla sitä.

2. Napsauta tarjousikkunan työkalurivillä Luo satunnaisnimike Luo satunnaisnimike.

3. Kirjoita nimikkeen Nimi, Määrä, Yksikkö ja halutessasi Koodi. Jos tarjouksesta viedään [projektirakenne] (/fi/broker-estimate/export-project-structure-to-broker-site-manager/) Broker Site Manageriin ja satunnaisnimikettä käsitellään siellä tehtävässä, satunnaisnimikkeellä on oltava koodi.

4. Jos haluat asettaa nimikkeelle toimittajan, tee se seuraavasti:

• Kirjoita osa toimittajan nimestä tai OVT-tunnuksesta Toimittaja-kenttään ja paina Enter.

• Kaksoisnapsauta oikeaa toimittajaa.

Huomaa: Jos oikeaa toimittajaa ei löydy, se on lisättävä Broker Site Manageriin. Toimittajan nimen kirjoittaminen Toimittaja-kenttään ei yksin tee mitään.

5. Kirjoita nimikkeen hinta joko toimittajan OVH- tai Omakust.-kenttään tai nimikkeen Omakust.-kenttään.

6. Aseta nimikkeen tyyppi kaksoisnapsauttamalla valintaikkunan oikeassa alareunassa Hintatyypin arvoa ja napsauttamalla oikeaa tyyppiä.

7. Napsauta Tallenna.