Sisällön lisääminen tuoterakenteeseen

Tuoterakenteen sisältö

Tuoterakenne koostuu yhdestä tai useammasta:

• Nimikkeestä

• Toisesta tuoterakenteesta eli alituoterakenteesta

• Työkalukustannuksesta

Voit lisätä tuoterakenteeseen sisältöä tietokannoista, joihin sinulla on pääsy.

Nimikkeiden lisääminen tuoterakenteeseen

1. Valitse nimikeikkunassa nimike napsauttamalla sitä.

2. Vedä nimike tuoterakenneikkunaan tuoterakenteen päälle.

3. Avaa tuoterakenteeseen lisäämäsi nimikkeen tiedot kaksoisnapsauttamalla sitä.

4. Kirjoita nimikkeen Määrä tuoterakenteessa sekä tarvittaessa Hukka-%.

Alituoterakenteen lisääminen tuoterakenteeseen

Voit lisätä tuoterakenteeseen toisia tuoterakenteita eli alituoterakenteita sekä tuoterakenteen omasta tuoterakennetietokannasta että muista tuoterakennetietokannoista.

Jos alituoterakenne on samasta tuoterakennetietokannasta:

• Voit muuttaa alituoterakenteen sisältöä

• Muutokset alituoterakenteen sisältöön kopioituvat myös alkuperäiseen tuoterakenteeseen ja päinvastoin

Jos alituoterakenne on jostain muusta tuoterakennetietokannasta:

• Et voi muuttaa alituoterakenteen sisältöä

• Kun ylläpitäjä muokkaa alkuperäistä tuoterakennetta sen omassa tietokannassa, muutokset päivittyvät myös alituoterakenteeseen

• Alituoterakenteen kuvakkeessa on pieni nuoli Alituoterakenteen
kuvake

Tuoterakenteeseen lisätään alituoterakenne seuraavasti:

1. Valitse tuoterakenne, jonka haluat lisätä toiseen tuoterakenteeseen, napsauttamalla tuoterakennetta.

2. Kopioi tuoterakenne painamalla Ctrl + C.

3. Valitse tuoterakenne, johon haluat lisätä tuoterakenteen, napsauttamalla sitä.

4. Liitä tuoterakenne painamalla Ctrl + V.

Vinkki: Voit lisätä alituoterakenteen myös vetämälle sen tuoterakenteen päälle.

Työkalukustannusten lisääminen tuoterakenteeseen

Työkalujen alityypillä on Broker Site Managerissa määritellyt kustannustyypit kustannuksineen. Esimerkiksi kuorma-autoilla voi olla kustannustyypit Kaupunkiajo ja Maantieajo, joiden kustannukset tulevat Broker Site Manageriin lisättyjen kuorma-autojen kustannusten keskiarvoista.

Voit lisätä tuoterakenteeseen joko työkalun alityypin kaikentyyppiset kustannukset tai vain osan niistä. Kuorma-autojen esimerkkiä jatkaen voisit siis lisätä tuoterakenteeseen joko kaupunkiajon tai maantieajon kustannukset tai molemmat.

1. Tee nimikeikkunassa jokin seuraavista:

• Jos haluat lisätä kaikki alityypin kustannukset, valitse alityyppi napsauttamalla sitä.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

• Jos haluat lisätä yhden alityypin kustannuksista, valitse kustannus napsauttamalla sitä.

• Jos haluat lisätä osan alityypin kustannuksista, valitse kustannukset pitämällä Ctrl-näppäintä pohjassa ja napsauttamalla kutakin kustannusta.

2. Vedä valitsemasi rivit tuoterakenneikkunaan tuoterakenteen päälle.

3. Avaa tuoterakenteeseen lisäämäsi työkalutyypin tiedot kaksoisnapsauttamalla sitä.

Kuvankaappaus Broker Estimatesta Kuvankaappaus Broker Estimatesta

4. Kirjoita työkalutyypin Määrä tuoterakenteessa ja napsauta sitten OK.